8 sfaturi populare despre slăbit pe care e mai bine să le ignori. Adevărul privind micul dejun

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 00:37
5068 citiri
8 sfaturi populare despre slăbit pe care e mai bine să le ignori. Adevărul privind micul dejun
Există numeroase mituri despre slăbit care sunt foarte răspândite FOTO Unsplash

Pierderea în greutate este un subiect ce ajunge să ne intereseze cel puțin o dată în viață, astfel că există o cantitate enormă de informații, studii, diete, drept urmare este normal ca părerile să fie împărțite.

Există o mulțime de factori ce pot influența procesul de slăbit, plus că fiecare organism este diferit. Totuși, există opt sfaturi populare despre slăbit pe care este mai bine să le ignori, potrivit healthline.com.

1. Mănâncă întotdeauna micul dejun

Cu siguranță ați auzit că micul dejun este cea mai importantă masă din zi și că este bine să îl iei chiar dacă nu îți e foame. Acest obicei nu este neapărat benefic când vine vorba despre pierderea în greutate. Studiile au arătat că există diferențe foarte mici între oamenii care iau micul dejun și cei care nu o fac, iar cei care sar peste prima masă a zilei pot marca o ușoară scădere în greutate.

Într-un studiu, persoanele care au sărit peste micul dejun au ajuns să mănânce cu 144 de calorii mai mult la prânz. Cu toate acestea, la sfârșitul zilei, aportul lor total de calorii a fost cu 408 de calorii mai mic față de cei care au luat micul dejun.

Ideea este că, dacă nu îți e foame, nu îți aduce niciun beneficiu să te forțezi să mănânci dimineața. Dacă îți e foame, asigură-te că micul dejun este bogat în proteine astfel încât să nu mănânci în exces la prânz.

2. Nu te cântări în fiecare zi

Greutatea oamenilor poate varia de la o zi la alta în funcție de numeroși factori. Din acest motiv există multe recomandări ce susțin că nu ar trebui să vă cântăriți zilnic dacă încercați să slăbiți.

Într-un studiu care s-a desfășurat timp de șase luni și la care au participat oameni obezi și supraponderali, specialiștii au descoperit că persoanele care s-au cântărit zilnic au consumat mai puține calorii și au slăbit, în medie, 6,6% din greutatea corporală. Persoanele care nu s-au cântărit zilnic au slăbit un procent de numai 1%.

Cântărirea frecventă obligă la responsabilitate și confirma că greutatea ta este în direcția corectă. Cu toate acestea, există oameni care simt anxietate dacă fac acest lucru, drept urmare fiecare ar trebui să aleagă cea mai bună variantă pentru el.

3. Ține cure de detoxifiere cu sucuri

Curele de detoxifiere cu sucuri sunt foarte populare. Cei care le promovează susțin că, în acest fel, organismul este curățat de toxine și puteți pierde circa 4,5 kilograme într-o săptămână. Cu toate acestea, există foarte puține date științifice care să susțină afirmațiile.

Într-un studiu, femeile au băut doar suc de lămâie cu sirop, timp de șapte zile, adică mai puțin de 500 de calorii pe zi. Au pierdut în greutate și le-a fost redusă rezistența la insulină. Orice dietă atât de săracă în calorii va duce la pierderea în greutate, însă aceste rezultate nu sunt de durată. Acest tip de cură nu poate susține slăbirea sănătoasă pe termen lung.

În plus, aceste sucuri sunt bogate în zaharuri și sărace în proteine. Referitor la detoxifiere, ficatul îndeplinește oricum această funcție zilnic.

4. Nu slăbi foarte repede

Numeroase recomandări susțin că pierderea în greutate trebuie să fie lentă, nu bruscă. Pe de altă parte, pierderea rapidă în greutate pare a fi benefică pe termen lung.

Un studiu a constatat că persoanele care au slăbit rapid în prima lună au avut de cinci ori mai multe șanse să fi pierdut 10% din greutatea corporală în decurs de 18 luni.

5. Pune accent pe antrenamentele cardio

Exercițiile cardio reduc stresul și sunt benefice atât pentru inimă, cât și pentru sănătatea generală. Cu toate acestea, nu sunt cea mai bună alegere dacă scopul este pierderea în greutate.

Strategia ideală este să combinați cardio cu antrenamentele de forță pentru a vă asigura că vă mențineți masa musculară pe măsură ce pierdeți în greutate.

6. Reduceți alimentele bogate în grăsimi naturale

În ciuda opiniilor populare, nu toate grăsimile sunt dăunătoare pentru sănătate. Deși grăsimile au calorii duble față de proteine sau carbohidrați, sunt în același timp foarte sățioase.

În realitate, multe alimente care favorizează pierderea în greutate sunt bogate în grăsimi, ca de exemplu avocado, nuci sau nucă de cocos sau produse lactate. Atâta timp cât alimentele sunt neprocesate, adică sunt bogate în grăsimi naturale, nu sunt o piedică pentru pierderea în greutate.

7. Mănâncă la fiecare 2-3 ore

Cu siguranță ați auzit că este mai bine să mâncați puțin și des pentru a vă menține metabolismul, însă acesta este un mit.

Într-un studiu, participanții au fost împărțiți în două grupuri: primul grup a primit o cantitate de mâncare împărțită în două mese, iar al doilea grup a primit aceeași cantitate, dar împărțită în șapte mese. Nu au existat diferențe privind caloriile arse între cele două grupuri.

Problema principală a gustărilor frecvente este că oamenii ajung adesea să consume mai multe calorii decât are organismul nevoie.

8. Concentrează-te doar pe aportul de calorii

Oamenii trebuie să aibă un deficit de calorii ca să slăbească, însă aportul de calorii este doar o parte a poveștii. Tipul alimentelor consumate are un efect uriaș asupra senzației de foame, apetitului și hormonilor cu rol în reglarea greutății.

A mânca o cantitate de covrigei echivalentă cu 100 de calorii nu este același lucru cu a mânca fructe de 100 de calorii. Covrigeii sunt făcuți din carbohidrați rafinați, care pot crește nivelul zahărului din sânge și pot provoca foame.

În schimb, obținerea aceleiași cantități de calorii din alimente bogate în proteine ​​are ca rezultat modificări hormonale care duc la creșterea senzației de sațietate și la reducerea celei de foame.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere este lipsita de riscuri și chiar indicată pentru sănătate! Dieta cu drojdie funcționează pe același principiu când o folosești pentru aluaturi: își mărește...
#sfaturi slabit, #mituri slabit, #slabit, #dieta , #stiri sanatate