Fost șef al Serviciului Secret MI6 spune lucruri din culise: Cum este gândit sfârșitul lui Putin VIDEO

Duminica, 14 August 2022, ora 03:31 32485 citiri
Putin nu este dispus să plece de la putere, susțin analiștii FOTO: Newsweek

Fostul șef al Serviciului Secret MI6 al Marii Britanii, Sir Richard Dearlove a vorbit despre președintele Rusiei Vladimir Putin, într-un episod al podcastului One Decision la Londra, de joi, 11 august 2022.

El a spus că domnia liderului de la Kremlin asupra Rusiei se va încheia, potrivit scenariilor care se vehiculează în spatele ușilor închise, fie din cauza sănătății sale, fie prin intervenția unui alt grup de interese, care îl va înlătura de la putere.

Dearlove a subliniat faptul că Putin nu va părăsi postul prezidențial și, în cele din urmă, se va bucura de o ”pensionare luxoasă”, în ciuda bogăției masive, pe care unii cred că a acumulat-o, potrivit Newsweek.

Bill Browder, CEO al firmei Hermitage Capital Management, a declarat în Comitetul juridic al Senatului din Statele Unite în 2017, că el crede că averea lui Vladimir Putin s-ar situa la valoarea de 200 de miliarde de dolari.

Pentru prima dată Putin ar arunca în luptă o nouă armă: Aeronava invizibilă S-70 nedetectabilă pe radare VIDEO

”La fel ca mulți dictatori mari, mă întreb dacă Putin se va bucura vreodată de beneficiile sau roadele câștigurilor sale dubios obținute. A făcut o greșeală îngrozitoare în privința Ucrainei.

Isterie într-o țară NATO cu un milion de români, lovită de criză: Oamenii au scos masiv banii de la bancomate

Care va fi sfârșitul este greu de prezis, dar Putin va ajunge într-un final neplăcut”, a spus fostul director al Serviciului de Informații Externe MI6.

Zvonurile legate de sănătatea precară a lui Putin au crescut de la începutul invaziei din Ucraina, deși Kremlinul a negat în mod repetat astfel de informații apărute în spațiul public.

Au existat informații pe rețelele de socializare dar și de la experți, că se vehiculează un posibil succesor al lui Vladimir Putin. Serviciile Secrete din Ucraina au susținut că elitele ruse plănuiesc să-l înlăture de la putere și să-l înlocuiască cu directorul Serviciului Federal de Securitate, Alexander Bortninov.

Stat NATO, lovit din plin de războiul lui Putin: Prețul pâinii, creștere de peste 50% și inflația la maximum din 1998

În schimb, Sir Richard Dearlove a spus că, dacă sănătatea lui Putin se agravează, el crede că succesorul de la Kremlin va fi în mod cert Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Cu toate astea, Putin, în vârstă de 69 de ani, nu pare pregătit să-și încheie în mod voluntar președinția în curând. El a semnat o lege în 2021, care i-ar permite să rămână la putere, pentru încă două mandate, până în anul 2036.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News