Misterul legat de Sfântul Petru a fost descifrat: Descoperire care confirmă scrierile Bibliei VIDEO

Vineri, 19 August 2022, ora 01:16
13301 citiri
Misterul legat de Sfântul Petru a fost descifrat: Descoperire care confirmă scrierile Bibliei VIDEO
S-au descoperit dovezi privind locul de nastere al Sfantului Petru la Betsaida, în Israel FOTO: Daily Mail

Un mister legat de Sfântul Petru, conducătorul Apostolilor lui Iisus Hristos, a fost descifrat după săpăturile arheologice efectuate în nordul Israelului, la El-Araj. Experții au descoperit că aici se găsește locul de naștere al Sfântului Petru, în orașul pierdut Betsaida, lucru menționat în Biblie.

Arheologii au găsit un mozaic de acum 1.500 de ani, după ce au excavat ruinele unei biserici din secolul I de la El-Araj din Israel. Pe acesta se află o inscripție în greaca veche cu o rugăciune către ”șeful și comandantul apostolilor cerești”, care sugerează că orașul a fost locul în care s-a născut Sfântul Petru, potrivit Daily Mail.

Echipa de cercetători a tradus textul descoperit pe mozaic, descoperind că el este, de fapt, o rugăciune către Apostolul Petru, cel mai de seamă ucenic al lui Iisus Hristos. Acest fapt arată că biserica a fost ridicată pentru a comemora casa lui Petru din Betsaida, atestând astfel scrierile din Biblie.

Fenomen apocaliptic de 80 de kilometri înălțime: Ar fi cel mai puternic observat vreodată pe Pământ VIDEO

Textul reprezintă o rugăciune către ”șeful și comandantul apostolilor cerești”. Se crede că inscripțiile ascunse pe un mozaic descoperit în ceea ce se numește ”Biserica Apostolilor”, oferă dovezi solide că ceea ce este acum El-Araj din nordul Israelului, a fost orașul biblic Betsaida, locul de naștere al Apostolului Petru.

Scrisă în greaca veche, dedicația este o rugăciune de mijlocire către ”șeful și comandantul apostolilor cerești” și, cum Petru a fost primul dintre ucenicii lui Iisus Hristos, el este cunoscut drept conducătorul grupului.

Nu numai că descoperirea este una extraordinară, dar ea ar putea pune capăt unei discuții și contradicții de lungă durată dintre savanți, despre locul de naștere a lui Petru, la Betsaida sau Capernaum, ambele fiind menționate în Biblie.

Obiect extraterestru descoperit în ocean: Este primul venit dintr-o lume îndepărtată VIDEO

Acest lucru se datorează faptului că Biblia este inconsecventă atunci când vorbește despre locul unde trăiau Petru și Andrei. În Ioan 1.44 din Biblie se spune că ”Filip, ca și Andrei și Petru, erau din Betsaida”.

Dar Evanghelia afirmă și că Iisus i-a întâlnit pentru prima dată pe Petru și Andrei la Capernaum (în Matei 4:13).

Acum arheologul Steven Notley de la Nyack College din New York a declarat că ”această descoperire este cel mai puternic indiciu al nostru că Petru a avut o asociere puternică cu această biserică și probabil i-a fost dedicată.

Deoarece tradiția creștină și bizantină a identificat în mod obișnuit casa lui Petru la Betsaida și nu la Capernaum, așa cum se crede astăzi adesea, se pare că bazilica i-a comemorat casa lui Petru”.

Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Vladimir Putin a lansat recent o încercare ciudată de a se autointitula noul Iisus Hristos și de a se poziționa la nivel religios în legătură cu războiul din Ucraina. Dar, în realitate, un...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#sfantul petru, #Biblie, #Betsaida Israel, #scrieri Biblie, #Iisus Hristos, #Petru, #Biblie Petru Pavel, #iisus hristos biblie , #descoperire