Sezonul gripal a început mai devreme anul acesta. Copiii sub 5 ani, cea mai afectată categorie

Sambata, 22 Octombrie 2022, ora 13:18 1172 citiri
Specialiștii recomandă vaccinarea împotriva gripei FOTO Pixabay

Sezonul gripal pare să fi sosit mai devreme anul acesta, au avertizat oficiali sanitari din Marea Britanie, îndemnând populaţia să se vaccineze, relatează sâmbătă dpa.

Agenţia sanitară britanică UKHSA a anunţat că numărul cazurilor de gripă a crescut în Anglia, numeroase persoane prezentându-se la medic cu simptome de gripă.

UKHSA i-a sfătuit pe toţi cei eligibili să se vaccineze împotriva gripei, spunând că oamenii au mai puţină imunitate naturală ca urmare a restricţiilor anti-COVID instituite în ultimii doi în sezonul rece.

Cele mai recente date sugerează că internările în spital pentru boli respiratorii cresc cel mai rapid în rândul copiilor sub cinci ani, deşi nivelurile generale în ceea ce priveşte gripa sunt încă la un nivel relativ scăzut, ceea ce înseamnă că este dificil de prezis cât de mare va fi valul îmbolnăvirilor.

În iarna 2017-2018, focarul de virus gripal H3N2 a provocat în jur de 20.000 de decese şi 40.000 de internări în Marea Britanie.

Potrivit UKHSA, circa 33 de milioane de persoane din Anglia sunt eligibile pentru vaccinare gratuită împotriva gripei anul acesta, inclusiv toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani şi unii din grupa de vârstă 11-16 ani, cărora li se administrează un vaccin sub formă de spray nazal.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News