Tofu, noul afrodiziac

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 14:12
3915 citiri
Tofu, noul afrodiziac

Daca rutina a patruns in dormitor, un pic de tofu, produs obtinut din soia, te poate scoate din incurcatura. Iar cum urmeaza o perioada cu zile libere peste medie, n-ar fi rau sa-ti faci ceva provizii.

Un studiu recent realizat pe un esantion de primate din Uganda a aratat ca acestea reactioneaza la plantele inrudite cu soia, devenind mai agresive si avand un apetit sexual mai mare decat de obicei, relateaza MedicalDaily.

Este prima cercetare care arata ca plantele inrudite cu soia, implicit soia, bogate in estrogen, au acest efect, se mentioneaza intr-un raport publicat de jurnalul Hormones and Behavior.

Se pare ca fitoestrogenii continuti au afect asupra sistemului endocrin al animalelor si cel mai probabil si asupra oamenilor, cred cercetatorii implicati in studiu, de la Universitatea McGill.

In cadrul cercetarii, au fost urmarite maimutele din Parcul National Kibale, care se hraneau, printre altele, cu frunze de Millettia dura, dintr-un copac tropical inrudit cu soia. S-a observat ca nivelul lor de cortizol (hormon al stresului) si cel de estradiol crestea cu cat mai multe astfel de frunze consumau, marindu-se si agresivitatea si frecventa cu care se imperecheau. Sedintele de despaducheat, importante pentru primate, deveneau insa mai putine.

Desi aceste frunze contin mult estrogen, hormon specific fenimin, in mod ciudat animalele capatau apucaturi masculine, invers de cum se asteptau oamenii de stiinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#tofu afrodiziac, #soia afrodiziac, #afrodiziace naturale, #produse soia hormoni, #soia efecte organism , #afrodisiace
Comentarii
Poza vestala
vestala
rank 5
Sigur,Bombonel stia secretul tuturor afrodisiacelor
Poza Golondrinius
Golondrinius
rank 2
Sigur că da! Numele insuși (To-Fu) sugerează clar că este afrodisiac