Tofu, noul afrodiziac

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 14:12 3781 citiri

Daca rutina a patruns in dormitor, un pic de tofu, produs obtinut din soia, te poate scoate din incurcatura. Iar cum urmeaza o perioada cu zile libere peste medie, n-ar fi rau sa-ti faci ceva provizii.

Un studiu recent realizat pe un esantion de primate din Uganda a aratat ca acestea reactioneaza la plantele inrudite cu soia, devenind mai agresive si avand un apetit sexual mai mare decat de obicei, relateaza MedicalDaily.

Este prima cercetare care arata ca plantele inrudite cu soia, implicit soia, bogate in estrogen, au acest efect, se mentioneaza intr-un raport publicat de jurnalul Hormones and Behavior.

Se pare ca fitoestrogenii continuti au afect asupra sistemului endocrin al animalelor si cel mai probabil si asupra oamenilor, cred cercetatorii implicati in studiu, de la Universitatea McGill.

In cadrul cercetarii, au fost urmarite maimutele din Parcul National Kibale, care se hraneau, printre altele, cu frunze de Millettia dura, dintr-un copac tropical inrudit cu soia. S-a observat ca nivelul lor de cortizol (hormon al stresului) si cel de estradiol crestea cu cat mai multe astfel de frunze consumau, marindu-se si agresivitatea si frecventa cu care se imperecheau. Sedintele de despaducheat, importante pentru primate, deveneau insa mai putine.

Desi aceste frunze contin mult estrogen, hormon specific fenimin, in mod ciudat animalele capatau apucaturi masculine, invers de cum se asteptau oamenii de stiinta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Golondrinius
Golondrinius
rank 2
Sigur că da! Numele insuși (To-Fu) sugerează clar că este afrodisiac
Poza vestala
vestala
rank 5
Sigur,Bombonel stia secretul tuturor afrodisiacelor