Si, totusi, de ce mimeaza femeile orgasmul?

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 16:58 4303 citiri

Falsele gemete si tipete de placere ale femeilor in dormitor nu au nimic de-a face cu protejarea sensibilului ego al partenerului de pat, ci tin de insecuritatile personale si de frica de intimitate, spun oamenii de stiinta.

Aproximativ 60% dintre femei si, surprinzator, 25% dintre barbati simuleaza orgasmul in timpul actului sexual sau a unei reprize de sex oral, arata un studiu realizat la Universitatea Temple, citat de LiveScience.

Explicatiile acestui comportament au fost intotdeauna contradictorii, lansand discutii interminabile. Insa cercetatorii americani cred ca au descoperit motivele din spatele acestui gest: ele tin de frica de intimitate, de nesiguranta, de imposibilitatea de a realiza o conexiune emotionala. Toate aceste probleme ale femeilor (si ale barbatilor, uneori) pot duce la dorinta de a scurta cat mai mult momentul de intimitate.

Studiul a scos insa la iveala faptul ca multe femei mimeaza orgasmul pentru a-si creste propria perspectiva asupra satisfactiei sexuale personale. Iar aceasta strategie poate nu ar trebui pusa la indoiala, este una dintre uneltele lor in scopul de a ramane cu gustul unei experiente sexuale pozitive, a explicat coordonatorul studiului.

Practic, a simula orgasmul este un fel de a-si proteja propriul ego, in timp ce partnerul ramane abordabil si cu alta ocazie.

De obicei femeile carora le este greu sa se apropie de altii la nivel emotional au o problema si in ceea ce priveste intimitatea pe plan sexual. Practic, nevoia de a mima un orgasm este atat o cauza, cat si un simptom, un efect, explica cei implicati in studiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News