Sexul si banii, de-a lungul timpului

Duminica, 10 Iulie 2011, ora 19:36
3486 citiri
Sexul si banii, de-a lungul timpului
Foto: Big Think

Modul in care evolueaza oamenii din punct de vedere sexual este dictat de situatia economica si de presiunea societatii in care ei traiesc.

Situatia din prezent este diferita fata de ceea ce exista cu multe secole in urma, in primul rand din cauza evolutiei sociale si economice a lumii, informeaza

Big Think.

Comportamentul sexual normal este determinat de cultura respectivei societati, in special in cazul adolescentilor. In unele societati, homosexualitatea din adolesenta este perceputa pozitiv, in altele, din contra. In unele societati pre-industriale, baietii erau incurajati spre relatii homosexuale in adolesecenta, doar pentru a descuraja relatiile sexuale normale inainte de casatorie.

Conceptia fata de homosexualitate si inceputul vietii sexuale

In lume exista multe conceptii legate de homosexualitate. In privinta perceptiei unei sexualitati normale, grupul este cel care modeleaza comportamentul individului. In plus, aspectele economice afecteaza si ele sexualitatea adolescentilor.

Varsta la care fetele isi pot incepe viata sexuala este una scazuta acum. In secolul 16, in Marea Britanie, ea era si mai scazuta, de doar 10 ani. Totul era cauzat de speranta de viata, situata in jurul varstei de 37 de ani. Societatea era cea care le forta sa devina active sexual, caci ele erau nevoite sa isi implineasca scopul de a reproduce. Motivul era dat de starea de sanatate precara a populatiei.

Contraceptia, o problema in trecut

Atunci cand nu existau metode contraceptive, interzicerea sexului inainte de casatorie avea rolul de a limita numarul de nasteri. In societatile dezvoltate economic, cresterea copiior de la o varsta frageda este descurajata. Cu cat mai industrializate devin unele societati, cu atat mai tarziu fac femeile copii.

Resursele economice ale unei tari sunt cele care dicteaza in cazul cresterii copiilor. Cu cat ele sunt mai scazute, cu atat este mai bine vazut acest aspect legat de continuitatea respectivei societati.

Educatie sexuala precara

Stramosii nostri nu erau precocupati de educatia sexuala a copiilor lor. Ei nu acordau atentie aproape deloc consilierii. Intimitatea era practic absenta, caci parintii si copiii locuiau adesea in aceeasi camera.

Nici in zilele noastre educatia sexuala a celor tineri nu este un subiect lipsit de inhibitii, devenind mai degraba tabu pentru multi adulti.

In privinta homsexualitatii, ea este oarecum incurajata de tehnologie. Cei diferiti din acest punct de vedere au posibilitatea de a vedea ca in lume mai exista si altii ca ei. Astfel isi afirma identitatea sexuala si se deosebesc de ceilalti, adesea izolandu-se in mijlocul lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#sex dragoste tineri educatie sexuala, #homosexualitate bani societate , #stiri sex