Cea mai placuta activitate din lume e si cea mai buna pentru silueta

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 08:20 1348 citiri
Foto: Fox News

Sexul aduce multe beneficii corpului nostru. El ne poate ajuta sa ne mentinem sanatosi si sa ardem mai multe calorii decat mersul pe jos. Un nou studiu al specialistilor in domeniu arata cat de bun este sexul pentru corpul uman.

Conform unui articol din revista "PLOS ONE", sexul este mai bun ca activitate fizica decat mersul pe jos, insa nu inlocuieste alergatul, scrie Fox News.

Cercetatorii spun ca sexul poate fi privit chiar si ca activitate fizica importanta pentru corpul nostru. William Masters si Virginia Johnson, doi cercetatori in domeniu, au studiat mai multe cupluri si au ajuns la unele concluzii surprinzatoare.

Ce face sexul pentru corp

In timpul sexului, frecventa batailor cardiace ajunge la 180 pe minut. De exemplu, exercitiile fizice moderate duc la o frecventa a batailor inimii situata intre 85 si 119 batai pe minut.

In trecut, un studiu facut in anul 1984 (publicat in revista "Archives of Internal Medicine") arata ca sexul creste bataile cardiace ale barbatilor cu 51%.

Acum, cercetatorii de la Universitatea din Montreal, Canada, au monitorizat corpul oamenilor in timpul sexului, insa nu in laborator, ci chiar in locuintele acestora, utilizand un dispozitiv special atasat corpului fiecaruia.

Ei au constatat ca barbatii au consumat mai multa energie decat femeile, corpul lor arzand in medie 101 calorii. Cand au facut sport insa, barbatii au ars 276 de calorii.

In cazul femeilor, ele au ars in medie 69 de calorii in timpul sexului, activitatea sportiva facandu-le sa arda 213 calorii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News