Sex la recomandarea medicului - de ce afectiune te scapa

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 11:43 17118 citiri
Foto: Pexels/stock.tookapic.com

Daca te-ai confruntat vreodata cu pietrele la rinichi, stii ce experienta dureroasa e sa le elimini. Cea mai buna cale de a scapa de acestea este sexul, sustin oamenii de stiinta.

Un studiu recent realizat in Turcia arata ca sexul, de trei - patru ori pe saptamana, duce la eliminarea spontana a pietrelor la rinichi, relateaza Medical Daily.

In cadrul cercetarii, 75 de subiecti au fost impartiti in trei grupuri: unuia i s-a recomandat sa faca sex de cel putin trei ori pe saptamana, altuia i s-a administrat tamsulosin, un medicament care este folosit in mod curent in cazul barbatilor cu prostata marita, dar care favorizeaza si eliminarea pietrelor la rinichi, si cel din urma a primit un alt medicament standard pentru aceasta afectiune.

La doua saptamani de la demararea studiului, s-a observat ca 26 din cei 31 de participanti din primul grup, care practicasera "sexul terapeutic", au scapat de pietrele la rinichi. Din al doilea grup, 10 din cei 21 de participanti au avut rezultate bune, la fel 8 din cei 23 subiecti din al treilea grup.

Marimea unui calcul renal eliminat a fost, in medie, de 4,7 milimetri.

Ce risti daca ai pietre la rinichi

Un studiu realizat anterior, publicat in Analele Medicinei de Urgenta, a comparat efectele tamsulosinului versus placebo, atat in tratarea pietrelor de rinichi mici, cat si in cazul celor mari. A reiesit ca timpul este un tratament eficient in cazul calculilor renali mici, insa in cazul celor de dimensiuni mai mari (5 - 10 milimetri) se impune administrarea medicamentului mentionat.

In SUA, de exemplu, mai bine de un milion de oameni ajung la Urgente din cauza durerilor cauzate de pietrele la rinichi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News