Secretul orgasmului intens, misteriosul punct G, e dovedit

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 08:57 7312 citiri

Atat de mult cautatul punct G pare a fi fost gasit, in cele din urma, de cercetatori. Acesta s-ar gasi mai aproape decat cred oamenii. Noile dovezi obtinute din disectii arata ca in zona punctului G exista un tesut special cu functie sexuala.

Denumirea de "punctul G" a aparut in anul 1981, fiind data de Beverly Whipple, de la Rutgers University. Zona anatomica respectiva este descrisa in unele scrieri indiene datand inca din secolul 11. Stimularea ei poate produce un orgasm foarte intens.

Acest punct G se gaseste in partea anterioara a peretelui vaginal, arata studiile specialistilor, citate in ultimul numar al editiei tiparite a revistei de stiinta New Scientist. El se afla situat doar la cativa centimetri fata de zona de inceput a organului sexual feminin.

In 2008, a fost facuta o descoperire importanta in acest sens. Atunci, Emmanuelle Jannini, de la Universitatea L'Aquila din Italia, a identificat o formatiune anatomica ce se diferentiaza prin grosimea ei fata de restul vaginului. Ea se afla intre vagin si uretra. Totusi, literatura de specialitate cercetata incepand cu anul 1950 nu indica dovezi ale acestui tesut prezent in corpul femeilor.

Dovezile date de disectii

Adam Ostrzenski, directorul Institutului de Ginecologie din St. Petersburg, Florida (SUA), spune ca a identificat aceasta structura anatomica. Cercetarile sale au confirmat ceea ce au declarat cateva paciente care au participat la aceste studii ginecologice.

Latimea "punctului G" ar fi de doar 16 mm, el existand la toate femeile, indiferent de varsta, sustine medicul ginecolog. Lungimea sa are mai putin de un centimetru, "punctul" fiind pozitionat la un unghi de 35 de grade fata de uretra.

In disectiile facute, specialistul american a gasit chiar un tesut de tip erectil, gasit in mod normal in formatiunea clitorisului. El spune ca tesutul respectiv poate fi usor confundat cu glanda Skene, nefiind usor de gasit. Glanda respectiva este implicata in procesul de excitatie sexuala, asa cum e si prostata la barbati.

In urmatoarele saptamani vor fi facute analize histologice ale tesutului prelevat de la cadavre, pentru a se identifica exact natura mostrelor respective si a aduce dovada existentei acestui punct orgasmic.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News