Sase mituri despre instinctul sexual al barbatilor

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 13:27
11606 citiri
Sase mituri despre instinctul sexual al barbatilor
Foto: infoniac.ru

De-a lungul timpului, barbatii au ajuns sa creada nenumarate mituri despre femei, iar femeile la fel despre barbati. Asa cum era de asteptat, nu intotdeauna miturile se confirma.

Adesea ne facem idei gresite, credem ca este lege o simpla experienta traita sau confundam instinctul cu destinul. Cele mai pericuoase sunt ideile fixe, adica tot un fel de mituri, botezate altfel.

Mitul 1: Barbatul n-ar dori ca partenera sa-i fie o prada usoara

Este partial adevarat, conform infoniac.ru. Problema insa nu se leaga de prada, ci de felul in care este aceasta judecata de partener. Orice barbat eticheteaza femeia chiar de la primele dialoguri: "Merita atentie", "Este obositoare", "M-as distra cu ea", "Merge pentru o noapte", "Numai pe ea o vreau", "Vreau sa fie a mea si nu ma las".

Important este sa stii in ce categorie vrei sa te incadrezi. Din pacate, nu este suficient, trebuie sa si reusesti sa fii etichetata conform propriei dorinte.

Mitul 2: Daca vrei sa i se aprinda calcaiele, fa-te ca-l ignori

Poate fi adevarat, dar e mai mult periculos. Acum doua secole, convingerea barbatului era ca femeia se cucereste ca reduta: in lupta. Astazi, de teama esecului, barbatii prefera sa abandoneze lupta, daca au dubii.

Cand ti-a dat numarul de telefon, sigur a gandit ca-l vei suna. Daca astepti sa te sune el primul, s-ar putea ca, intre timp, sa-l sune altele.

Mitul 3. Dupa ce a nascut, femeia nu-l mai are pe vino-ncoa'

Nu naste nimeni daca nu este atragatoare pentru partenerul de sex. In plus, problemele de dupa nastere nu vin din lipsa de atractie feminina. Ele pornesc de la grijile pentru nou-nascut, de la intrebarea intima "de ce nu vrea sa mai facem inca unul?", uneori de la problemele materiale, care se complica atunci cand familia are mai multi membri.

De altfel, psihologii constata ca in familiile fara copii femeile sunt adesea mai neglijate de barbatii lor decat in celelalte.

Mitul 4. Toti barbatii sunt poligami prin natura lor

Adevarat, dar inexact: acelasi lucuru se poate spune si despre femei. Societatea si-a propus un regim monogam, dar natura i-a facut pe oameni sa-si doreasca mereu contacte sexuale. Ispita exista peste tot pentru amandoi. Daca esti ferma si nu raspunzi la ea, poate nu se va lasa nici el ispitit.

Totusi, judecand la rece, orice femeie prefera langa ea un barbat care simte des dorinta sexuala fata de unul care o simte prea rar sau - Doamne fereste! - deloc.

Mitul 5. Barbatii sunt fascinati de femeile inaccesibile

Asta este adevarat numai in literatura romantica. Pana si Casanova se lasa pagubas daca simtea ca n-are sanse sa apuce prada. Flirtul este busola care ii arata barbatului daca femeia este de nasul lui.

Simtind ca flirteaza cu o femeie la care nu va ajunge niciodata, barbatul de azi, mai mult practic decat romantic, isi face repede calculul si stie daca risca sa-si piarda timpul, schimband repede directia de atac.

Mitul 6. Combustibilul pasiunii la barbati este gelozia

Se stie din vechime ca sabia are doua taisuri. Pe de o parte, simtindu-si bunul propriu amenintat, orice barbat face totul ca sa si-l apere, pretuinu-l mai mult decat atunci cand il stie in siguranta.

Pe de alta parte, jocul cu focul este periculos. Gelozia merge pana la un punct. In momentul cand punctul a fost depasit, al doilera tais intra obligatoriu in joc.

Poate nu risti ca partenerul tau sa se comporte ca Othello, dar, odata orgoliul ranit, risti sa ti-o spuna verde in fata, pe romaneste: "pa!".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#mituri barbati femei, #atractie barbati femei, #legi atractie, #flirt femei barbati, #instinct sexual barbati , #flirt