S-a aflat de ce unele femei nu pot avea orgasm

Colaborator: Renate Georgescu
Duminica, 23 Februarie 2014, ora 18:52 12139 citiri
Foto: Huffington Post

Orgasmul femeii are legatura cu marimea clitorisului, cea mai sensibila zona, se arata intr-o cercetare recenta.

Clitorisul mic si mai indepartat de vagin pare sa fie cauza pentru care unele femei nu ajung pe culmile placerii in asternut, anunta Huffington Post.

In cadrul studiului efectuat de oamenii de stiinta de la Spitalul Good Samaritan din Cincinnati, Ohio, specialistii au masurat zona pelviana a 30 de femei, cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica. Zece dintre femei au declarat ca nu au ajuns niciodata la orgasm sau foarte rar, iar celelalte au declarat ca au experimentat orgasmul.

Comparand cele doua grupe de femei, cercetatorii au aflat ca distanta dintre clitoris si vagin era mai mare cu 5-6 milimetri la femeile care aveau probleme cu orgasmul. In medie, aceste femei aveau si un clitoris mai mic.

"Nu este vorba de punctul G, ci de punctul C - clitorisul. Acesta este sursa importanta a placerii feminine", a declarat dr. Susan Oakley.

Specialistii nu pot spune daca anatomia clitorisului influenteaza orgasmul sau daca numarul orgasmelor detemina anatomia acestei zone. Se crede ca un clitoris mai mare are mai multe terminatii nervoase, ceea ce usureaza obtinerea orgasmului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News