Retelele de pedofili folosesc Bitcoin pentru a plati filmulete cu copii abuzati

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 19:14 3166 citiri
Foto: dailytech.com

Moneda virtuala Bitcoin este folosita de pedofili in comertul online cu materiale video in care copiii sunt abuzati sexual, potrivit Europol.

Directorul agentiei de politie europene Europol, Rob Wainwright, spune ca natura greu de urmarit a monedei virtuale face ca pedofilii sa fie in stare sa faca comert cu imagini ale copiilor abuzati si sa poata plati pentru reprezentatiile "in direct", fara sa le fie frica de consecinte, arata The Independent.

"Imi pare rau, dar se intampla pe Internet si este extrem de greu pentru noi sa le putem lua urmele", a spus Wainwright.

Potrivit acestuia, comertul cu material video a luat amploare din cauza ca tranzactiile cu Bitcoin nu pot fi urmarite si, ca urmare, si continutul materialelor video a devenit tot mai revoltator.

"Nivel depravarii pare sa creasca cu fiecare an, inclusiv ceea ce pare sa fie tot mai in voga, anume spectacole live in care copiii nu sunt numai violati, ci si arsi cu tigara", a spus seful Europol.

Acesta este inca un exemplu al controverselor starnite de moneda virtuala, care se bazeaza pe formule matematice complicate si este independenta de orice banca nationala, fiind folosita pentru finantarea activitatilor infractionale.

In octombrie 2013, site-ul Drumul Matasii a fost inchis de FBI, dupa ce s-a descoperit ca utilizatorii erau capabili sa cumpere droguri si alte materiale ilegale folosind Bitcoin, fara sa li se poata lua urma.

Wainwright a criticat reactia lenta a politiei fata de aceste actiuni, aratand ca un nivel echivalent al infractiunilor in lumea reala ar tine prima pagina a stirilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News