Pozitia ideala de sex daca te doare spatele

Colaborator: Renate Georgescu
Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 16:24 12118 citiri
Foto: The Telegraph

Pentru prima data, specialistii au efectuat un studiu al miscarilor coloanei vertebrale in timpul actului sexual si au descoperit care este cea mai buna pozitie sexuala in cazul barbatilor cu dureri de spate.

Pana acum se credea ca pozitia de sex indicata in cazul celor cu dureri de spate este lingura, adica partenerii sunt culcati pe o parte, barbatul in spatele femeii. Insa pozitia adoptata in timpul actului sexual trebuie adaptata in functie de tipul durerii de spate, informeaza The Telegraph, citand un studiu al specialistilor de la Universitatea Waterloo din Canada.

La studiu au participat 10 cupluri carora li s-a cerut sa faca dragoste in cinci pozitii diferite: doua variante ale pozitiei misionarului, doua in pozitia cainelui si una in pozitia lingura.

Specialistii au analizat miscarile coloanei vertebrale si au estimat presiunea exercitatata in cazul barbatilor.

Expertii au observat ca barbatii cu intoleranta la flexie (durerea de spate se agraveaza in timpul sezutului) ar trebui sa adopte pozitia cainelui. De asemenea, acesti barbati ar trebui sa miste mai mult din solduri si mai putin din coloana.

In cazul celor care au intoleranta la extensie (durerile sunt mai mari in timpul statului in picioare), cele mai potrivite pozitii sunt cea a misionarului sau lingura.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News