Povestile copiilor si adolescentilor transsexuali: Intre discriminare si lupta pentru recunoastere (Galerie foto)

Duminica, 23 Martie 2014, ora 23:00
11739 citiri
Povestile copiilor si adolescentilor transsexuali: Intre discriminare si lupta pentru recunoastere (Galerie foto)

Exista oameni care nu se regasesc in sexul anatomic cu care s-au nascut. Astfel, daca s-au nascut barbati, isi doresc sa fie femei sau, in cazul opus, daca s-au nascut femei, fac tot posibilul pentru a fi asociati cu genul masculin.

Tulburarea de identitate de gen sau "transgeneritatea", asa cum este identificata de specialisti, ii determina pe unii oameni sa apeleze la tratamente hormonale sau operatii estetice pentru a face tranzitia catre genul in care simt ca se incadreaza.

Oddee.com scrie despre povestile unor transsexuali care au devenit cunoscuti pentru darzenia cu care au luptat inca din copilarie ca sa le fie recunoscuta identitatea de gen.

Coy, fetita careia i s-a interzis sa foloseasca toaleta fetelor

Pe cand avea doar un an si jumatate, Coy Mathis, din Colorado, SUA, nu se arata deloc interesata de costumele de pompieri si de masinute, desi era baietel din punct de vedere anatomic, ci de hainele de fetita.

Ulterior, parintii lui Coy au intreprins toate demesurile pentru a-i face documente in care sa fie trecuta ca apartinand sexului femeiesc, mai ales ca o si imbracau in haine de fetita si ii lasasera parul lung.

Cu toate acestea, in decembrie 2012, lui Coy i s-a interzis accesul in toaleta fetelor de la scoala, iar parintii au decis sa o retraga de la cursuri si sa o puna sa continue studiul la domiciliu.

Totodata, ei au dat scoala in judecata si au castigat procesul, iar apoi si-au retrimis fiica sa invete in unitatea care o discriminase.

Adolescenta transsexuala care si-a relatat experienta intr-o carte

Jazz Jennings nu este doar o fata care s-a nascut baiat din punct de vedere biologic, ci si o activista pentru drepturile persoanelor care lupta pentru recunoasterea identitatii lor de gen.

Inca de la varsta de 5 ani a fost diagnosticata cu tulburare de identitate de gen, iar inca de mica s-a imbracat si a trait ca o fata. Acum, la varsta de 13 ani, urmeaza un tratament hormonal care sa impiedice dezvoltarea trasaturilor masculine.

Mai mult, aceasta a scris deja o carte - "I Am Jazz", in care descrie toate provocarile pe care le-a intampinat in tranzitia sa de la un gen la altul.

Prima persoana din tara care si-a putut schimba sexul din buletin

In septembrie 2013, micuta Lulu a devenit prima si cea mai tanara persoana transsexuala din Argentina care si-a putut schimba sexul din buletin, in mod legal.

Dupa ce mama fetitei i-a scris guvernatorului din Buenos Aires si presedintelui tarii, invocand drepturile internationale ale omului, in Argentina a fost adoptata o lege care permite inscrierea in documente a genului asumat de o persoana, nu neaparat a celui dat de sexul anatomic din nastere.

A cerut sa fie strigat pe numele de barbat la absolvire, desi in acte era femeie

In mai 2013, elevul transsexual Isaak Wolfe din Pennsylvania a cerut sa fie strigat la absolvirea liceului pe numele sau de baiat, desi in documente avea inca nume femeiesc, corespunzator sexului biologic.

Cu toate ca i s-a permis sa imbrace haine barbatesti, Isaak nu a reusit sa ii convinga pe reprezentantii liceului sa nu il strige pe numele de botez la ceremonia de absolvire. Cazul sau a fost mediatizat la nivel national, iar el se simte mandru de acest fapt.

In prezent, Isaak este student, a devenit activist pentru drepturile persoanelor transsexuale si a si fost premiat pentru activitatea intreprinsa in acest sens pana acum.

Nu i s-a permis sa fie "cercetasa" pentru ca poseda "parti barbatesti"

Bobby Montoya din Colorado, Statele Unite, s-a nascut baietel, insa a purtat mereu rochite si parul lung, considerandu-se fetita. In momentul in care a vrut sa faca parte din organizatia de cercetase "Girls Scout", i s-a spus ca nu este posibil sa fie primita, avand in vedere ca trupul sau are "parti barbatesti".

Mama lui Bobby a contestat decizia, iar in cele din urma fiica sa, nascuta baietel din punct de vedere anatomic, a fost primita in grupul de cercetase.

Si-a facut publica povestea pentru a-i ajuta pe cei ca el

In 2013, Wren Kauffman, un copil de 11 ani din Canada se prezenta lumii intregi ca fiind baietel, desi se nascuse fetita. Inca de la 4 ani, Wren isi intreba parintii cand va putea fi si el baietel, asa cum se simte.

Parintii l-au dus atunci la un psihiatru, iar acesta i-a sfatuit sa isi lase copilul sa isi exprime identitatea de gen si sa urmeze un tratament hormonal, atunci cand va fi cazul.

Wren vrea sa fie fotograf sau psiholog pentru copii, motiv pentru care a si ales sa isi faca publica povestea. Sfatul sau pentru toti copiii este ca acestia sa le spuna parintilor prin ce trec, pentru ca ei vor intelege.

O canadianca lupta pentru schimbarea sexului trecut in acte

Canadianca Harriette Cunningham s-a nascut baietel, insa a inceput tranzitia catre sexul feminin inca din copilarie si a purtat mereu haine de fata. Acum, la 10 ani, Harriette vrea sa ii fie schimbat sexul trecut in pasaport si in certificatul de nastere.

In acest sens, Harriette a initiat o campaniei prin care spera sa reuseasca schimbarea sexului din documente, deoarece spune ca toata lumea care ii cere actele in aeroport, spre exemplu, se uita ciudat la ea.

Dragostea dintre un adolescent transsexual si o adolesecenta transsexuala

Arin Andrews si Katie Hill s-au indragostit in timp ce isi impartaseau experienta despre tranzitia de la un sex la altul. Arin s-a nascut femeie si a devenit barbat, iar Katie s-a nascut barbat si a devenit femeie.

Cei doi au fost multa vreme liderii comunitatii de transsexuali adolescenti din Oklahoma, dar de curand s-au despartit.

Fetita care a stiut inca de la doi ani ca este baietel

Desi multa vreme parintii lui Tyler au crezut ca acesta este doar o fetita baietoasa, cand au vazut ca aceasta nu vrea sa se joace cu surorile sale si cu alte fete si-au dat seama ca identitatea sa de gen este alta.

La varsta de 4 ani, parintii au dus-o la psihiatru, iar acesta le-a spus ca are tulburare de identitate de gen si le-a recomandat sa permita tranzitia catre celalalt sex.

Ulterior, dupa ce a fost lasat sa poarte haine de baiat si sa se comporte asa cum simte, Tyler a insistat sa nu fie numit transsexual, ci "baiat".

Copil de actori celebri, transsexual declarat

Stephen Ira Beatty, fiul cel mare al actorilor Warren Beatty si Annette Bening, s-a nascut fetita. Acesta a inceput transformarea hormonala la varsta de 14 ani, iar acum a devenit activist pentru drepturile comunitatii LGBT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#transsexuali tratamente hormonale adolescenta, #transsexuali povesti copii strainatate, #tranzitie sex copii transgender , #stiri sex