Orientarea sexuala se citeste in ochi

Duminica, 05 August 2012, ora 23:40
20762 citiri
Orientarea sexuala se citeste in ochi

O metoda simpla de a afla orientarea sexuala a cuiva este sa-i privesti ochii, au descoperit oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell. Potrivit acestora, dilatatia pupilelor este un indicator exact al orientarii sexuale.

In cadrul studiului, cand unui subiect i s-au aratat imagini erotice care ii erau pe plac, pupilele sale se dilatau, aceasta reactie fiind inconstienta. Descoperirea este importanta, pentru ca permite aflarea orientarii sexuale fara masuratori genitale invazive, relateaza Huffington Post.

Studiul este primul experiment la scara mare care arata ca dilatarea pupilelor apare atunci cand subiectii sunt excitati. Pana acum se monitoriza reactia la imagini erotice prin masurarea fluxului sangvin in zona genitala. Insa pe acesta unii oameni si-l pot controla, asa ca rezultatele nu sunt intotdeauna exacte. Se poate intampla si ca reactia sa nu apara in conditii de laborator.

Deloc intamplator, in secolul XVI, femeile isi puneau in ochi picaturi dintr-un concentrat toxic de planta, Belladona, care tinea pupilele dilatate, o astfel de privire fiind considerata seducatoare.

Oamenii de stiinta implicati in studiu spun insa ca pupilele noastre reactioneaza la mai multi stimuli, inclusiv la fata cuiva iubit sau la vederea unei opere de arta.

In mod interesant, studiul a aratat ca exista o diferenta in felul in care reactioneaza subiectii de diferite orientari sexuale cand privesc imagini erotice. Daca pupilele se mareau in cazul barbatilor heterosexuali atunci cand priveau imagini cu o femeie, cei gay cu un barbat, iar bisexualii reactionau la toate, in cazul femeilor lucrurile stau putin altfel.

Lesbienele reactionau la imaginile cu femei, aidoma barbatilor heterosexuali. Insa in cazul femeilor heterosexuale s-a observat marirea pupilelor nu doar cand vizionau imagini erotice cu barbati, ci si cu femei. Asta, desi nu erau atrase fizic de acestea.

Nu inseamna ca fiecare femeie este in secret bisexuala, spun cercetatorii, chiar daca nu isi pot explica aceasta reactie. Se crede ca din cauza pericolului de a fi violate, organele genitale ale femeilor au invatat sa se lubrifieze, indiferent cat de neatragatoare era imaginea pe care o vedeau, pentru ca riscul infectiilor si traumelor sa fie mai mic, iar gena sa poata fi transmisa mai departe.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#orientare sexuala ochi, #dilatare pupile orientare sexuala, #dilatare pupile excitatie , #stiri sex