Orgasmul si mersul apasat - vezi si alte studii ciudate despe sex

Colaborator: Iulian Dumitrescu
Vineri, 31 Mai 2013, ora 11:51 6665 citiri
Foto: Dreamstime

Aproape zilnic se publica in mediile de informare in masa diverse studii ale unor universitati, clinici sau organizatii, care au ca punct de plecare sexul. Unele dintre ele sunt interesante, altele utile, dar unele nu pot fi numite decat ciudate.

Iata cateva din categoria celor bizare, conform Men's Health, care citeaza Teen Problem.

Sexul cu prezervativ le poate aduce pe femei la depresie

Cercetatorii au facut doua studii paralele, care au implicat 293 de femei. Prima cercetare trebuia sa evalueze viata lor sexuala, iar a doua starea psihica a subiectilor. Concluzia celor doua cercetari a fost ca femeile ai caror parteneri folosesc mai rar sau deloc prezervativul au prezentat semnificativ mai putine simptome care sa indice o depresie, fata de damele ai caror iubiti folosesc prezervativul in mod regulat.

Conform cercetarii, lichidul seminal contine substante chimice care actioneaza benefic asupra starii psihice feminine. Cortizolul este strans legat de sentimentele afective, oxitocina creste starea de bine, iar serotonina are o actiune antidepresiva.

Mai mult testoreron = masturbare excesiva

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan, SUA, au intervievat 196 de femei, pe care le-au intrebat cat de des apeleaza la masturbare si cat de des fac sex.

Dupa o analiza hormonala amanuntita, cercetatorii au ajuns la concluzia ca femeile cu un nivel al testosteronului crescut prezinta o dorinta mai mare de a se masturba.

Capacitatea de a avea orgasm, ghicita in forma buzelor

Forma buzelor ne spune daca femeia respectiva poate avea orgasm sau nu. Cercetatorii norvegieni au studiat buzele a 258 de femei, precum si capacitatea lor de a obtine un orgasm vaginal. Studiul a aratat ca femeile care au o parte mai pronuntata, mai iesita in relief in cadrul buzei superioare, pot ajunge cel mai repede la orgasm vaginal.

Mersul, o informatie pretioasa

Conform unui studiu publicat in Journal of Sexual Medicine, femeile care au un mers mai viguros au mai multe sanse sa traiasca un orgasm vaginal intens. Ipoteza cercetatorilor este ca femeile care nu au blocaje la nivelul muschilor pelvieni ajung mai usor la orgasm.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News