Orgasmul in detalii pe care nu le stiai

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 23:51 9387 citiri
Foto: Cosmopolitan

Toti vorbesc despre orgasm, insa acest fenomen al vietii sexuale a oamenilor ascunde inca multe secrete. Iata care sunt cele mai interesante dintre acestea.

Orgasmul are un impact pozitiv asupra creierului, stimulandu-l chiar mai bine decat o face rezolvarea unui rebus, scrie Cosmopolitan. Orgasmul mentine mintea oamenilor tanara si mereu in forma.

Rolul creierului in producerea unui orgasm este unul complex, specialistii nereusind sa afle cum se produce acest mecanism cu precizie. Chiar si dupa leziuni ale maduvei spinarii sau dupa moarte, creierul poate produce in continuare senzatia de orgasm.

Orgasmul poate fi declansat de mai multi factori, nu numai de activitatea sexuala. Femeile il pot avea chiar in timpul exercitiilor fizice, atunci cand fac yoga sau cand nasc.

Tesutul erectil care se gaseste in partea clitoridiana a organului sexual feminin si in organul sexual masculin se gaseste, de asemenea, in interiorul cavitatii nazale.

In medie, femeile au orgasme mai lungi decat barbatii. Ele au aceasta senzatie timp de aproximativ 20 de secunde, iar ei o au timp de 10-15 secunde. Animalele stau mult mai bine la acest capitol. Porcii au orgasm nu mai putin de 30 de minute.

Exista chiar si o boala care consta in producerea a sute de orgasme pe zi. Studiile de specialitate arata ca inca din timpul perioadei intrauterine, o fiinta umana poate avea aceste senzatii de placere.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News