Mimeaza orgasmul? Iata ce puteti face

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 23:53
8719 citiri
Mimeaza orgasmul? Iata ce puteti face
Foto: Fox News

Exista si situatii in care femeile se prefac ca au orgasm, ceea ce ridica semne de intrebare asupra unor relatii. Partenerii pot depasi o asemenea dificultate daca respecta anumite principii.

Societatea inca trateaza sexualitatea femeilor din perspectiva unor prejudecati ce se perpetueaza in timp. Din aceasta cauza, ele se simt presate sa nu isi exploreze aceasta latura, se arata intr-o analiza facuta de experta Laura Berman pentru Fox News.

Tocmai dintr-un asemenea motiv femeile nu isi cunosc corpul asa cum ar trebui si nu stiu cum sa obtina placerea in momentele intime alaturi de partenerii lor.

Statistic, doar 30% dintre femei au orgasm in timpul actului sexual. Astfel, ele se gandesc tot timpul ca nu il vor obtine, asa ca prefera sa il mimeze pentru a nu-i dezamagi pe barbati. Iata ce este de facut din perspectiva barbatilor:

Nu investiga prea mult

Barbatul trebuie sa stie cum sa abordeze o femeie atunci cand e vorba de orgasm. Ea se poate simti jenata sa discute despre un asemenea subiect, astfel incat convorbirea poate fi purtata la un pahar de vin sau atunci cand iesiti in oras, intr-o noapte.

A urmari anumite indicii care tradeaza orgasmul fals nu e o tactica buna. Discutia deschisa da cele mai bune rezultate, insa ea nu trebuie insotita de acuzatii, ci de intrebari prin care partenerul sa afle ce ii provoaca ei cea mai mare placere. O metoda de detensionare a situatiei este impartasirea reciproca a fanteziilor sexuale.

Nu ignora jucariile sexuale

Ele se pot dovedi foarte utile in astfel de situatii. Excitarea de natura sexuala este obtinuta la femei in aproximativ 20 de minute, iar barbatii au nevoie de doar 7,5 minute.

Aceasta diferenta trebuie "acoperita" cumva, iar astfel de mijloace sunt tocmai bune, caci ele intensifica placerea. In plus, barbatul are la dispozitie si timpul necesar pentru a afla care sunt punctele "fierbinti" ale partenerei lui.

Ofera-i incredere

O femeie care are incredere in dorinta iubitului de a o satisface in pat va fi mai deschisa spre experiente de neuitat. Ea trebuie sa stie ca placerea de care are parte este foarte importanta pentru partener. Din acest motiv, e nevoie ca el sa nu se concentreze exclusiv asupra a ceea ce ii provoaca lui cea mai mare placere.

Nu in ultimul rand, e important de retinut faptul ca orgasmul nu e scopul suprem al sexului. Aceasta experienta intima inseamna intimitate, pasiune, legatura si dragoste. Femeile satisfacute sexual nu se concentreaza exclusiv asupra orgasmului, ci asupra relatiei si a experientei respective ca un intreg.

Laura Berman este profesoara de obstetrica-ginecologie la o facultate de medicina din Chicago, SUA, precum si o recunoscuta specialista in domeniul educatiei sexuale. Ea a publicat numeroase carti de succes in acest domeniu prin intermediul publicatiei "New York Times".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#sex orgasm parteneri femei barbati, #orgasm sex femei, #femei sex orgasm , #orgasm