Lucruri surprinzatoare despre orgasm

Sambata, 03 Martie 2012, ora 08:07
13816 citiri
Lucruri surprinzatoare despre orgasm

Orgasmul trebuie sa fie pentru o femeie un lucru la fel de obisnuit ca spalatul pe dinti dimineata, dar cu siguranta mult mai distractiv. Cu cat stii mai multe despre el, cu atat te va vizita mai des si va fi mai intens.

Prin experienta si informare, vei reusi sa ai o viata sexuala implinita, sa te simti mai bine in general si sa te apropii mai mult de partener. Iata ce nu trebuie sa-ti scape din vedere, potrivit Woman's Day:

Orgasmul are efect de calmare a durerii

Daca ai o migrena, nu respinge invitatia de a face sex, caci un orgasm te va scapa de ea. Chiar si durerile cauzate de artrita sau ca urmare a unei operatii sunt usurate in acest fel.

Asta se intampla datorita oxitocinei, care este eliberata in timpul unui orgasm, ea facilitand relaxarea si eliberarea sentimentelor pozitive, in timp ce acelea negative sunt alungate. Din pacate, durerea dispare cu desavarsire doar la 8-10 minute dupa orgasm, dupa care reapare, incet - incet. Vestea buna este ca si gandindu-te la sex te poti calma putin.

Prezervativele nu afecteaza calitatea orgasmului

In cazul in care te gandesti la faptul ca prezervativele afecteaza calitatea orgasmului, poti sa stai linistita, caci nu este cazul. Femeile au aceeasi sansa la placere cu prezervativ sau fara.

In plus, atunci cand il folosesc, scapa si de grija de a avea o sarcina nedorita, asa ca se relaxeaza mai bine si se lasa prada pasiunii. E drept ca prezervativul ii face pe barbati sa ejaculeze mai greu, insa asta prelungeste actul sexual.

O treime dintre femei nu au orgasm

Daca ai avut vreodata probleme in a ajunge la orgasm, afla ca nu esti singura. Mai mult decat atat, daca la tine a fost ceva episodic, exista unele femei care nu se pot bucura aproape niciodata de aceasta experienta. In jur de 80% dintre femei nu au orgasm doar prin stimulare vaginala, si, cum multi barbati nu se pricep la stimularea clitorisului, cuplurile respective cred ca femeia pur si simplu "nu poate" sa se simta bine.

Cele care au intr-adevar disfunctii sexuale sunt indemnate catre terapie, caci probabil exista un blocaj la nivelul creierului. Terapiile cu testosteron ajuta si ele, dar doar atat timp cat sunt urmate sub stricta supraveghere a unui medic.

Trecerea vremii ii mareste calitatea

Exista multe lucruri care se inrautatesc odata cu inaintarea in varsta, dar in privinta sexului, lucrurile stau invers, caci el se imbunatateste. Orgasmul este mai usor de obtinut pe masura ce anii trec.

In timp ce 61% dintre femeile intre 18 si 24 de ani au avut orgasm ultima data cand au facut sex, cele de 30 de ani s-au bucurat de el in proportie de 65% si peste 70% dintre cele de peste 40 de ani au avut orgasm cu acelasi prilej.

Asta se intampla datorita experientei castigate si a increderii mai mari in propriul corp. In plus, si relatiile de lunga durata sunt recomandate, caci partenerii ajung sa cunoasca foarte bine ce isi doreste celalalt.

Exista perioade in care orgasmul poate lipsi

Se poate intampla ca femeia sa treaca printr-o perioada in care sa nu ajunga la orgasm, asa cum si barbatii au probleme cu erectia. Este important ca totul sa fie tratat cu rabdare si se va rezolva. Cel mai probabil problema este cauzata de o perioada stresanta, dar poate sa apara si din senin un blocaj. Cu multa dragoste si intelegere din partea partenerului, totul va reveni la normal.

Orgasmul poate sa apara in lipsa sexului si fara stimulare genitala

Probabil ai auzit de orgasm aparut stand pe scaun in autobuz sau in timp ce ti se face un masaj. Acest lucru nu este legenda, ci un fenomen cat se poate de adevarat.

Orgasmul spontan se intampla atunci cand o anumita activitate creste fluxul sanguin si produce vibratii corpului, inclusiv clitorisului, fara ca ceva sa-l atinga neaparat.

Pentru multe femei dureaza ceva timp pana sa-l obtina

Multor femei le ia mai mult sa ajunga la orgasm decat partenerilor lor. Statisticile arata ca ele au nevoie, in medie, de 20 de minute de sex inainte de a atinge apogeul, asa ca trebuie sa aiba grija ca barbatul sa poata sa reziste atat. Ritmul poate sa fie incetinit, schimbat, astfel incat exciatia sa fie oprita temporar si sa fie intarziata ejacularea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#orgasm femei, #orgasm atingere sfaturi, #orgasm informatii, #orgasm sex, #lipsa orgasm cauze , #orgasm
Comentarii
Poza Sanatescu
Sanatescu
rank 1
D*aia ne tot f*ut*e nemer,nicul asta ,ca nu reuseste sa ajunga la