Lucruri pe care nu le stiai despre sanii femeilor

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 11:19
15606 citiri
Lucruri pe care nu le stiai despre sanii femeilor
Foto: Huffington Post

Sanii femeilor sunt acea parte a trupului care este mereu pretext si sursa de inspiratie pentru pictori, poeti si nu numai. Exista insa cateva lucruri surprinzatoare pe care poate nu le stiai despre acestia.

Femeile sunt singurele primate cu sani permanenti. In cazul celorlalte primate, femelele au sani doar in perioada de lactatie. Nu se stie ce anume a determinat, in cursul evolutiei, ca femeile sa ramana cu sani permanenti, scrie Huffington Post.

O femeie poate avea orgasm doar prin stimularea sanilor si a sfarcurilor. Intr-un studiu facut pe 213 de femei, 20% dintre ele sustin ca au experimentat acest tip de orgasm. Stimularea zonei mamelonului activeaza cortexul senzorial genital.

Laptele uman este alimentul ideal, imposibil de reprodus sustine Organizata Mondiala a Sanatatii. Laptele matern are o formula care cuprinde anticorpi ce nu pot fi reprodusi chimic sau industrial si combinatii de aminoacizi unice.

O femeie poate alapta indiferent de dimensiunea sanilor. Sanii mari nu produc mai mult lapte decat cei mici. Diferenta de dimensiune nu este data de glandele galactofore (cele care secreta lapte), ci de proportia mai mare sau mai mica de tesut adipos. Statistic, femeile cu sani mai mari au dificultati in alaptarea copiilor.

Dimensiunea sanilor variaza de la o zi la alta pe parcursul unei luni. Variatiile in cursul unei luni pot sa fie de pana la 15% si ating dimensiunile maxime in perioada premenstruala. In cursul sarcinii, sanii femeilor se maresc cu circa 25% in volum. Sanii isi maresc volumul si in timpul actului sexual.

Sanul stang este mai mare decat cel drept la circa 65% dintre femei. Nu se cunoaste cauza acestui fenomen. Sanul drept produce mai mult lapte decat cel stang.

Fiecare femeie are mameloane unice, desi acestea pot fi clasificate in cateva categorii. Orice modificare la nivelul sfarcurilor sau aparitia secretiilor, altele decat in cursul sarcinii si perioadei de alaptare, indica o afectiune grava a sanului, chiar daca apare concomitenit la ambi sani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ciudatenii sani, #sani alaptare dimensiuni, #orgasm sani, #sani modificare dimensiuni, #sani marime alaptare , #orgasm