Lucruri ciudate despre sex: Orgasmul prosteste temporar

Marti, 21 Mai 2013, ora 14:37
5644 citiri
Lucruri ciudate despre sex: Orgasmul prosteste temporar

Organismul are reactii dintre cele mai ciudate dupa o partida de sex. Scopul acestora este de a da valoare maxima momentului, pentru ca, pana la urma, de asta depinde perpetuarea speciei. Iata cateva lucruri ciudate despre sex, pe care putina lume le stie si le recunoaste.

Cercetatorii de la Universitatea Queens, din Ontario, au stabilit ca si femeile, nu doar barbatii, se excita in momentul in care vad nuduri de femei sau barbati. Studiul a fost realizat pe femei heterosexuale, scrie Woman's Health .

O alta ciudatenie este aceea ca, atunci cand sunt excitati, oamenii nu mai percep anumite lucruri ca fiind dezgustatoare. Acesta este motivul pentru care mirosul de transpiratie sau respiratia neplacuta nu te deranjeaza. Asta face o partida de sex sa fie placuta dimineata chiar daca nu te-ai spalat pe dinti inainte.

Cercetatorii de la Universitatea Rutgers au folosit scanere ultrasensibile pentru a identifica modificarile care au loc in creier atunci cand o persoana este excitata. Ei au descoperit ca diferite regiuni ale creierului au fost activate ca raspuns la stimularea anumitor zone cunoscute de toata lumea ca fiind erogene. In plus zonele respective au dominat activitatea cerebrala pana in momentul in care s-a ajuns la finalizare, respectiv la orgasm.

In timpul sexului nu prea simtim durerea

Este dovedit ca pragul de durere creste foarte mult in timpul unei partide de sex. Acesta este motivul pentru care, daca partenerul te trage de par sau te musca, ceea ce simti este doar placere, fara durere, dar tot acesta este si motivul pentru care o partida de amor calmeaza durerile de cap. In timpul sexului pargul de durere poate sa creasca atat de mult incat unii oameni s-au ranit, dar nu si-au dat seama decat dupa aceea, spune Debby Herbenick, pentru Journal of Sex Research.

Orgasmul sau prostia temporara

Se poate spune ca in timpul unui orgasm creierul nu este in cea mai buna forma a sa. O parte din activitatile cerebrale sunt complet blocate in timpul orgasmului. Astfel: teama, instinctul de supravietuire si sezatia de anxietate sunt anulate. In plus, un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Groningen, Olanda, a aratat ca miscarie corpului sunt complet inconstiente in timpul unui orgasm.

Unul dintre efectele orgasmului este acela ca elibereaza un hormon diuretic, cel care te trimite la baie dupa sex. Se pare ca aceasta este un mecanism reflex dezvoltat de organismul uman pentru a preveni bolile cu transmitere sexuala.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#sex studii, #sex anulare dureri, #orgasm creier , #orgasm