Libidoul scazut la barbati - cauze si remedii

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 06:5615910 citiri
Libidoul scazut la barbati - cauze si remedii
Foto: Pexels/Stokpic

Si barbatii pot suferi de un nivel al libidoului scazut, ca si femeile. Dar acest subiect este un subiect tabu din pricina faptului ca barbatii nu discuta despre asta, iar partenerele lor isi fac griji in considerand ca ele sunt vinovate de ceva.

Ai probleme cu libidoul? Cauze si solutii simple care te ajuta

In urma cercetarii asupra scaderii libidoului, sexologul Sheri Winston a lansat un blog unde care trata aceasta problema. Analiand comentariilor, Winston a facut o lista cu motive care duc la scaderea libidoului la barbati:

  • urmarea unui tratament medicamentos pentru combaterea depresiei si a hipertensiunii;
  • expunerea la stres si lipsa somnului si a odihnei;
  • consumul de substante halucinogene si de alcool;
  • altercatiile si disputele din viata de cuplu - prezenta tensiunii intre parteneri impiedica relatiile intime;
  • pierderea increderii in fortele proprii duce la pierderea increderii in performantele sexuale.

In vederea remedierii libidoului scazut se recomanda un regim de viata sanatos bazat pe o alimentatie corespunzatoare alcatuita din fructe, legume si fibre; diminuarea stresului prin activitati mai relaxante si efectuarea acelei jumatati de ora de exercitii fizice zilnic.

Cel mai important pas in cazul libidoului scazut

In cazul in care persoana in cauza urmeaza un tratament medicamentos si simte ca libidoul a scazut de la inceperea tratamentului, atunci se recomanda consultul medicului de specialitate in vederea schimbarii tratamentului sau a incetarii acestuia.

In situatia in care libidoul a scazut din cauza faptului ca partenerii intampina dificultati de intelegere din pricina variilor probleme, este indicat sa se consulte un consilier care va ajuta cuplul sa depaseasca orice fel de problema.

YVE.ro