Legatura neasteptata: Grosimea gatului si virilitatea

Colaborator: Dana Dobre
Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 17:34 7980 citiri
Foto: Arhiva

Cercetatorii turci au realizat un studiu din care a reiesit ca marimea gatului unui barbat poate indica cat de bun e acesta in pat.

Astfel, barbatii cu gatul gros prezinta un risc crescut de disfunctii erectile, comparativ cu cei aflati la pol opus, cu gatul ceva mai delicat, relateaza Medical Daily.

"Circumferinta gatului ar putea fi o noua componenta a sindromului metabolic manifestat in cazul disfunctiei erectile. Noi am sugerat ca o circumferinta a gatului de peste 35 de centimetri poate prezice disfunctia erectila la pacientii care sufera de sindromul metabolic", au relatat autorii studiului.

Sindromul metabolic se refera la o combinatie de mai multe tulburari care, atunci cand apar impreuna, cresc riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare si a diabetului.

Disfunctia erectila poate fi cauzata de diferiti factori biologici sau psihologici, printre care se numara si obezitatea, lipsa de exercitii fizice, fumatul, consumul de alcool sau de droguri si stresul.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta de la University School of Medicine din Ankara au monitorizat 90 de persoane cu varste intre 40 si 60 de ani si au concluzionat ca barbatii care au o circumferinta a gatului mai mare de 35 centimetri au o probabilitate mai mare de a suferi de disfunctie erectila, comparativ cu restul.

"Este un studiu foarte interesant. Circumferinta crescuta a gatului este asociata si cu apneea de somn, care la randul sau este in stransa legatura cu un apetit sexual scazut", a declarat si dr. David Goldmeier de la St. Mary's Hospital din Paddington.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News