Indragostitii sunt mai dispusi sa simuleze orgasmul

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 15:00 1173 citiri

Daca pina acum de dragoste s-au ocupat literatura, biologia, psihologia, sociologia, a venit si randul economiei. Studiile de economie ale relatiilor sentimentale devin din ce in ce mai specifice, ajungand sa se ocupe si de analiza orgasmului.

Profesorul Hugo Mialon de la Department of Economics al Universitatii din Emory, Atlanta, a adunat datele dintr-un sondaj facut in 2000, Orgasm Survey, si le-a sintetizat intr-un "model al sexului rational".

Unul dintre fenomenele analizate a fost simularea orgasmului. Pentru "economia relatiei", femeile, dar si barbatii, isi transmit de multe ori (mai multe decat am vrea sa credem) semnale false ca sa-si descrie nivelul de placere. Predispozitia spre simulare e determinata de citiva factori.

In primul rind, daca simularea cere prea mult efort (daca partenerul e foarte perspicace si se prinde usor), e mai rar pusa in scena. Barbatii de virsta mijlocie si cei batrini sunt mai dispusi sa "joace extazul"decit cei tineri.

In cazul femeilor, e diferit, cele tinere si cele batrane sunt mai dispuse sa simuleze decat cele de varsta mijlocie. In plus, nivelul de educatie mai ridicat favorizeaza simularea.

Dragostea, fiind o combinatie de altruism si dorinta de a fi impreuna cu celalalt, creste dispozitia spre prefacatorie, a mai conchis cercetarea.

Citeste mai mult despre Indragostitii sunt mai dispusi sa simuleze orgasmul pe Think Outside the Box

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News