Imbratisarile pot avea ca finalitate orgasmul - studiu

Joi, 21 Martie 2013, ora 13:46 4987 citiri
Foto: Men's Health

Cei care vor sa faca mai mult sex au la dispozitie un mijloc de stimulare foarte eficient. Speciaistii in sexologie sustin ca imbratisarile au un efect neasteptat asupra dorintei sexuale.

Imbratisarile pot avea adesea ca finalitate orgasmul, spun specialistii de la Universitatea din Michigan (SUA), conform Men's Health. "Oamenii care se bucura de imbratisari adesea sunt in multe cazuri aceiasi carora le place sa faca sex", spune autoarea studiului, Sari van Anders.

Motivul poate fi dat de confortul si intimitatea pe care o imbratisare si apropierea dintre oameni le ofera. Acelasi studiu a aratat ca oamenii s-au imbratisat in medie 2,4 nopti si 3,4 dimineti pentru a se observa efectul acestei practici asupra vietii sexuale.

Productia de oxitocina, hormonul care actioneaza impotriva stresului si incurajeaza apropierea intre oameni, este stimulata dupa doar 20 de secunde de imbratisare. Oxitocina este considerat un hormon al atasamentului intre oameni, imbratisarile fiind o metoda foarte buna pentru a-l produce.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
grob
rank 5
E valabil si la aglomeratiile din tramvai!?...