Hackerii au furat si publicat datele a peste 400 de milioane de utilizatori de site-uri pentru adulti

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 17:11 15246 citiri
Foto: AdultFriendFinder

Hackerii au spart site-urile pentru adulti ce apartin companiei Friend Finder Network si au publicat informatii despre 412 milioane de conturi, inclusiv adrese de email si parole ale utilizatorilor.

Este una dintre cele mai mari brese de securitate de acest tip din istorie, relateaza The Guardian.

Mai exact, au fost afectate peste 300 de milioane de conturi deschise pe AdultFriendFinder.com, 60 de milioane de pe Cams.com, dar si o parte din cele de pe site-uri precum Penthouse, Stripshow si iCams.

In total, e vorba de 412.214.295 de utilizatori ale caror date au fost furate de hackeri si publicate pe asa-numitul "Internet ascuns", potrivit The Verge.

Aceste pagini web puneau in legatura persoanele care isi cautau un partener (sau mai multi) de sex sau ofereau materiale XXX.

Hackerii au obtinut acces la adresele de email ale utilizatorilor, la parole, adresele IP, informatii despre browser-ul folosit si altele. Din fericire, nu au capatat acces la fotografii si conversatii.

Nu e prima data cand un site folosit pentru a gasi parteneri pentru sex e atacat de hackeri. De exemplu, in iulie 2015 au fost expuse datele a peste 32 de milioane de utilizatori ai AshleyMadison.com.

C.P.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News