Grecia: Serviciile sexuale au ajuns la pretul unui hamburger

Colaborator: Victor Pitigoi
Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 16:30 15336 citiri
Foto: Hepta.ro

Criza economica a determinat tot mai multe femei din Grecia sa iasa in strada, pentru a-si castiga painea, practicand cea mai veche meserie din lume.

Multe din ele insa se indreapta spre orasele din vestul continentului, unde pana de curand piata de profil o stapaneau migrantele din tarile foste comuniste, iar acum sunt puternic concurate de cele din Grecia, scrie Pravda, citand The Washington Post.

O analiza realizata de profesorul Laksos Grigorie de la Universitatea Pantheon constata cu ingrijorare ca, de la izbucnirea crizei economice in Europa si pana in prezent, preturile serviciilor sexuale au scazut dramatic, ajungand pana aproape de 0,04% din vechile preturi.

Astfel, in timp ce in 2009 o partida de sex costa circa 50 de dolari, astazi tinerele se ofera cu usurinta chiar si pentru 2 dolari, respectiv costul unui hamburger.

Multe dintre ele nu au nicio calificare, dar la fel de numeroase sunt absolventele unor scoli de specialitate si chiar facultati, care nu si-au gasit un job. Perioada de acordare a ajutorului de somaj le-a expirat, sansele de a-si gasi de lucru sunt aproape zero si nu au alta solutie decat sa se "descurce" pe cont propriu, pentru a-si asigura un minimum de hrana.

De notat ca, in Grecia, prostitutia este legalizata, marea majoritate a practicantelor fiind fete tinere, intre 17 si 20 de ani. Unele dintre ele sunt angajate in bordeluri autorizate, dar adesea prefera sa faca asta pe cont propriu.

Autoritatile par dispuse sa le acorde acestora dreptul de a purta un semn distinctiv, util atat pentru semnalizarea potentialilor clienti, cat si pentru identificare, in cazul reclamatiilor.

Este de notat ca acest aspect este deja reglementat in Italia, unde prostituatele poarta o jacheta reflectorizanta, asemenatoare cu vestele purtate de personalul aflat la intretinerea drumurilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News