Fertilitatea macacilor se citeste pe fata

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 11:10
1987 citiri
Fertilitatea macacilor se citeste pe fata

Un studiu realizat in Germania, pe macaci, a aratat ca masculii din aceasta specie isi dau seama daca o femela din grupul lor este fertila doar privindu-i fata.

In cadrul unui experiment efectuat la Centrul pentru Primate din Goettingen, Germania, mai multor masculi le-au fost aratate fotografii cu femele din aceeasi specie, inainte de ovulatie, in timpul acesteia si dupa aceasta perioada, mai toti masculii reactionand la cinstantaneele facute in perioada de ovulatie.

S-a observat insa ca masculii reactionau doar in cazul femelelor pe care le cunosteau, altfel neavand vreo preferinta pentru vreuna dintre fotografii, nefiind in stare sa diferentieze fetele, relateaza LiveScience.

In cazul in care femelele le erau familiare, in sensul ca interactionasera deja, 85% dintre masculi au preferat fata femelei din perioada de ovulatie. La fel se intampla si in cazul oamenilor, spun oamenii de stiinta, barbatii reusind sa descifreze inconstient momentele de fertilitate, doar privind chipul unei femei.

In cazul macacilor, cand femelele sunt la ovulatie, fetele lor se intuneca abia perceptibil. Insa diferentele sunt minore, mai ales ca fiecare femela are culoarea ei specifica. Se pare insa ca masculii retin nuanta initiala a femelei, din interactiunile anterioare, primind astfel semnalul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#macaci fertilitate, #fertilitate chip, #semne perioada ovulatie, #femele fertile, #fertilitate semnalmente , #stiri sex