Fara prejudecati - Surprinzatoare curiozitati despre orgasm

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 22:11
27744 citiri
Fara prejudecati - Surprinzatoare curiozitati despre orgasm
Foto: Infoniac

Francezii ii spun "le petit deces", adica mica moarte. Probabil ca francezii, voluptosi de felul lor, traiesc cu atata extaz asemenea momente incat considera ca niciun alt eveniment din viata omului nu le intrece, decat moartea.

Biologul american Alfred Charles Kinsey (1894 -1956) definea orgasmul ca fiind "punctul culminant la care, dupa un relativ calm, se ajunge prin orchestrarea tuturor emotiilor umane la o explozie a tensiunii, ca un stranut".

Cu toate ca aproape orice om normal a trait el insusi asemenea moment culminant, nu toata lumea stie totul despre acea clipa de fericire, comenteaza Infoniac.

Orgasmul la barbat

1. Specialistii apreciaza ca timpul mediu de la penetrare la ejaculare este de 7 minute. Cand se siteaza sub un minut, ejacularea se considera precoce, iar cand trece de zece minute, inseamna ca ai alte probleme.

2. In timpul vietii sale, un barbat normal poate elimina pana la 53 de litri de lichid seminal.

3. Viteza medie cu care se ejaculeaza sperma ajunge la 12,5 metri/secunda. Dar, atentie, viteza scade rapid, dupa eliminarea lichidului.

4. In timpul ejacularii, anumite zone ale creierului, responsabile de controlul emotiilor, sunt total sau partial dezactivate.

5. In creier, ejacularea activeaza aceleasi zone ca si heroina. Efectele insa sunt, fireste, diferite.

6. Dupa ejaculare, urmeaza o perioada refractara, in care barbatul nu poate atinge alt orgasm. Durata acesteia variaza de la individ la individ, dar si in functie de varsta. Poate fi mai scurta de un minut, poate dura ore sau chiar zile. Fortarea organismului prin stimuli artificiali se considera daunatoare.

7. Un studiu publicat in 1997 in British Medical Journal arata ca babatii care aveau mai putin de doua orgasme saptamanal erau de doua ori mai predispusi sa moara din motive medicale decat altii. Studiul a durat 10 ani si s-a efectuat pe un lot de 918 barbati, cu varste intre 45 si 59 ani.

Orgasmul la femeie

1. Specialistii apreciaza ca o femeie normala are nevoie de 10-20 minute pentru a ajunge la orgasm. Timpul este mai lung decat durata pana la ejaculare a barbatului. Daca acesta n-are rabdare, isi sacrifica partenera.

2. Sansele femeii de a ajunge la orgasm scad cu 30% daca are picioarele reci. Este unul din motivele pentru care adesea sexologii recomanda o baie calda prealabila - daca partenerii au rabdare pentru asa ceva.

3. Desi in acest domeniu testarea publicului intampina serioase greutati, specialistii apreciaza ca 24-37% din femei nu pot atinge niciodata orgasmul si raman in necunostinta de cauza.

4. Orgasmul feminin dureaza intre 6 si 10 secunde, dar poate ajunge si la 20 secunde. Intreruperea de catre barbat a actului sexual inainte de consumarea orgasmului partenerei poate fi sfasaietoare pentru aceasta.

5. Primele vibratoare electrice au fost inventate cu 9 ani inaintea aspiratorului si cu 10 ani inaintea fierului electric de calcat. Probabil ca necesitatea lor se simtea de mai mare urgenta in gospodarie.

6. Varful cliorisului contine 8.000 de terminatii nervoase, respectiv aproape dublu cat varful penisului.

7. Multa vreme s-a crezut ca orgasmul este un bun tratament contra isteriei. Femeilor isterice le prescria medicul chiar si relatii sexuale intamplatoare, pe care societatea le admitea ca o exceptie de la cutuma cu pretetii puritane din acea vreme.

8. Purtarea tocurilor inalte contribuie la stimularea functiilor producatoare de orgasm. De altfel, in timpul orgasmului, picioarele femeii isi configureaza pozitia asemanator umblatului cu toc inalt.

Despre orgasm, la modul general

1. S-a demonstrat ca marijuana intensifica orgasmul atat la femeie, cat si la barbat, intarziind totodata ejacularea. Astfel, se prelungeste placerea partenerilor, dar efectele adverse le depasesc cu mult pe cele utile.

2. Una din traditiile indienilor stravechi era practicarea sexului tantric. Era o educatie sexuala, menita sa duca la mentinerea pe o perioada cat mai lunga a starii de pre-orgasm si pre-ejaculare. Aceasta stare dauna insa placerii in momentul suprem.

3. Un studiu elaborat in 2001 sustine ca riscul de infarct miocardic scade cu 50% la persoanele inca tinere, care fac sex de trei ori pe saptamana - nu mai mult si nu mai putin.

4. Unii specialisti sustin ca 50-70% din femei si 25% din barbati imita orgasmul in timpul actului sexual, pentru a face fata onorabila in cuplu.

5. Un studiu, publicat in Biology Letters, sustine ca numai o femeie din zece ajunge sa atinga totdeauna orgasmul in timpul unui act sexual normal. Celelalte raman adesea nesatisfacute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#ejaculare precoce, #orgasm repetat, #infarct miocardic sex , #orgasm