De la slujbe in sanatate sau educatie, la industria sexului

Autor: Ana Ilie
Sambata, 28 Februarie 2015, ora 16:45 4060 citiri
Foto: feministing.com

Peste 70% dintre britanicii care lucreaza in industria sexului au avut, anterior, slujbe in sanatate, educatie sau organizatii caritabile. Peste o treime dintre acestia au diplome in invatamantul universitar, arata unul dintre cele mai mari sondaje efectuate vreodata in ceea ce priveste aceasta industrie.

Sondajul a fost efectuat de Universitatea Leeds si a fost finantat de Trustul Wellcome. Acesta releva presiunile care ii imping pe oameni sa intre in industria sexului, scrie The Guardian.

La studiu au participat 240 de persoane care lucreaza in industria sexului - 196 de femei, 28 de barbati si 12 persoane transgender. Cercetatorii s-au concentrat pe persoanele care nu au fost traficate sau obligate sa se prostitueze, ci pe cele care au ales sa faca asta si in general lucreaza intr-un spatiu inchis, nu pe strazi.

Dintre persoanele evaluate, 172 (71%) lucrasera anterior in sanatate, servicii sociale, educatie, ingrijirea copiilor sau in organizatii caritabile. A doua categorie importanta (33,7% din cei intervievati) lucrase in comertul cu amanuntul.

38% dintre persoanele cuprinse in studiu aveau diploma de liceu, in vreme ce 17% au diploma de studii superioare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News