De ce punctul G nu are nimic de-a face cu placerea sexuala

Colaborator: Iulian Dumitrescu
Sambata, 14 Aprilie 2012, ora 13:36 3690 citiri
Foto: Guliver

O noua descoperire, facuta de un grup de cercetatori italieni, arata ca celebrul punct G nu are nimic de-a face cu placerea sexuala.

Faimoasa zona erogena, denumita punctul G, reduce durerea femeii in timpul nasterii, conform unor rezultate obtinute de cercetatorii italieni. Echipa, condusa de profesorul Emanuele Giannini, a ajuns la concluzia ca renumitul punct G, care i-a facut pe barbati sa fie intr-o continua cautare, nu are nimic de-a face cu placerea sexuala, ci este menit a reduce durerile femeii in timpul nasterii, scrie Actualno, citand presa italiana.

Expertii cred ca aceasta zona nu este strans legata de placerea sexuala, deoarece o femeie perfect sanatoasa din punct de vedere psihic poate ajunge la orgasm doar gandindu-se la acest moment.

Oamenii de stiinta explica acest lucru: orgasmul femeii raspunde stimularii unor zone bine definite ale creierului, care sunt atat de sensibile incat reactioneaza doar la gandul ca ar urma un moment de placere.

De asemenea, cercetarile arata ca, atunci cand punctul G este stimulat, senzatia de durere scade cu 47%. In cazul unei stimulari avand ca scop placerea sexuala, sensibilitatea la durere creste cu 84%, iar in timpul orgasmului cu 107%. Conform expertilor, acest lucru explica rezistenta incredibila a femeilor in timpul nasterii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News