Cuvintele care, spuse in timpul sexului, maresc satisfactia - studiu

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 22:45
17604 citiri
Cuvintele care, spuse in timpul sexului, maresc satisfactia - studiu
Foto: Pixabay

Un studiu realizat pe un esantion reprezentativ de cupluri casatorite sau care doar locuiesc impreuna a scos la iveala cateva dintre obiceiurile care garanteaza o satisfactie crescuta in asternuturi.

Cercetarea, realizata pe 39.000 de cupluri, una dintre cele mai mari de pana acum, a aratat ca sa vorbesti despre iubire in pat duce la un act sexual mai satisfacator decat daca doar ar exista preludiul si lenjeria sexy, informeaza The Telegraph.

Per total, insa, toate acestea conteaza, laolalta cu starea si atmosfera potrivita, se mai arata in studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea Chapman.

La studiu au luat parte doar cupluri heterosexuale cu o "vechime" mai mare de trei ani. S-a descoperit ca persoanele care au contact intim mai des sunt si cele mai satisfacute pe plan sexual. Membrii acestor cupluri recunosc ca spun "te iubesc" de fiecare data cand fac sex - barbatii in proportie de 75% si femeile in proportie de 74%.

Rostesc, insa, aceste vorbe si 49% dintre barbatii nesatisfacuti pe plan sexual si 44% dintre femeile aflate in aceeasi categorie.

Jumatate din cele doua categorii - persoane satisfacute sau nesatisfacute in plan sexual - recunosc ca citesc articole legate de sex din reviste si carti care sa le ajute sa-si perfectioneze stilul. Singura diferenta e ca persoanele care se declara satisfacute sexual chiar pun in practica o parte din ceea ce citesc, explica autorul studiului, dr. David Frederick.

Studiul a mai aratat ca in proportie covarsitoare, de 83%, cuplurile sunt satisfacute din punct de vedere sexual in primele sase luni de relatie, procentul scazand apoi gradual.

Sexul si satisfactia, traduse pe limba celor doua sexe

Desi studiul arata ca varietatea, pe plan sexual, este importanta cand vine vorba de satisfactie, in realitate nu se stie care dintre metode functioneaza, fie ca e vorba despre a face dus impreuna, a imbraca lenjerie sexy sau a folosi jucariile erotice.

O tactica despre care se stie ca mareste satisfactia sexuala e crearea unei atmosfere romantice si trimiterea unui mesaj sexy, inainte de repriza in doi propriu-zisa.

O repriza reusita de sex are, de obicei, si o sesiune sanatoasa de ras, pe marginea unui incident survenit in dormitor, se mai arata in raportul publicat de The Journal Sex Research.

A.S.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#trucuri satisfactie sexuala, #cupluri satisfactie sexuala studii, #jucarii erotice sex, #idei sex satisfactie , #viata sexuala
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Divortul a fost inventat inaintea casatoriei.
Poza CONTESTATARUL
CONTESTATARUL
rank 1