Cum se lupta cu bolile cu transmitere sexuala in 1900? (Galerie foto)

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 16:48
4312 citiri
Cum se lupta cu bolile cu transmitere sexuala in 1900? (Galerie foto)

Bolile cu transmitere sexuala au reprezentat mereu o preocupare pentru autoritati, iar campaniile de informare s-au desfasurat constant, desi nu intotdeauna au efectele scontate.

Un raport guvernamental recent din Statele Unite arata ca numarul de boli cu transmitere sexuala este in crestere. In fiecare an apar 19 milioane de cazuri de boli cu transmitere sexuala, iar aproape jumatate se regasesc in randul tinerilor cu varste intre 15 si 24 de ani, arata CBS News.

Nu este insa prima oara cand autoritatile incearca sa traga un semnal de alarma cu privire la infectiile cu transmitere sexuala. Posterele din anii 1900 arata ca se incerca si atunci informarea publicului cu privire la bolile venerice, in mesaje pe intelesul publicului.

Majoritatea posterelor vizau barbatii si aveau imagini in care apareau figuri de femei frumoase, avand in vedere ca era cunoscut obiceiul de a frecventa prostituatele. Domnii erau sfatuiti sa evite expunerea la pericole, facand sex neprotejat cu prostituate, si daca sunt infectati sa apeleze imediat la un medic.

Alt poster avertizeaza ca sifilisul este semnalat initial printr-o iritatie in zona genitala, dupa care apar pete pe maini, insa ca uneori boala poate sa nu dea simptome. Singura modalitate sigura de a sti daca ai sau nu sifilis este sa faci un test de sange.

Un poster de propaganda din cel de-Al Doilea Razboi Mondial era adresat soldatilor. Mesajele faceau apel la patriotismul acestora, indemnandu-i sa se protejeze. "Nu poti invinge Axa daca ai boli venerice", arata mesajul, facand referire la Axa Berlin-Roma.

Lipsa de informatii sau ideea ca "tie nu ti se poate intampla asa ceva" face ca bolile cu transmitere sexuala sa se raspandeasca in continuare si astazi. Un afis vechi arata ca peste 1,5 milioane de americani au sifilis sau gonoree si nici nu stiu acest lucru. Acum, cifrele sunt probabil altele, insa pericolul ramane.

Multi dintre cei care ajungeau sa fie infectati cu boli cu transmitere sexuala preferau sa apeleze la diverse leacuri babesti care nu aveau vreun efect si crestea astfel riscul ca boala sa le afecteze permanent sanatatea si sa fie in continuare raspandita.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#boli transmitere sexuala, #boli venerice, #postere boli venerice , #stiri sex
Comentarii