Cum mintim in legatura cu sexul

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 17:44
2611 citiri
Cum mintim in legatura cu sexul
Foto: Evenimentul zilei

Cercetatorii afirma ca oamenii nu spun adevarul atunci cand trebuie sa vorbeasca despre viata lor sexuala. Motivul este dat de anumite asteptari sau prejudecati existente, de unele reguli de comportament adanc inradacinate.

In cadrul unui studiu de specialitate s-a observat ca unii studenti intervievati au ascuns faptul ca scriu poezii, ei considerand acest comportament mai degraba specific femeilor. In cazul reprezentantelor sexului frumos, situatia este similara, ele nerecunoscand ca spun glume obscene, scrie Science Daily.

In privinta sexului, barbatii doresc sa para mari cuceritori, de aceea exagereaza numarul partenerelor. Pe de alta parte, femeile vor sa arate ca experientele lor sexuale nu sunt atat de numeroase, pentru ca acestea sunt asteptarile marii majoritati.

Terri Fisher, autoarea acestui studiu, explica faptul ca suntem interesati mai mult de stereotipurile sexului de care apartinem si vrem sa se incadram in ele. Latura sexuala este tratata cu mare atentie. Specialistii au studiat 293 de studenti cu varsta intre 28 si 25 de ani, care au raspuns la chestionare cuprinzand intrebari pe diferite teme.

Expertii au constatat ca cele mai multe neadevaruri au fost spuse atunci cand subiectii au fost nevoiti sa raspunda la intrebari legate de viata lor sexuala. Voluntarilor li s-a spus ca sunt conectati la un detector de minciuni (ceea ce nu era adevarat), astfel incat s-au vazut nevoiti sa fie cinstiti.

Cercetatorii in domeniu sustin ca in ultimii 10 ani s-au produs unele schimbari, iar diferentele dintre sexe au disparut. Studiul va aparea in revista de specilitate "Sex Roles".

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#numar parteneri sexuali femei, #barbati numar partenere sexuale, #prejudecati sex , #stiri sex