Cine sunt asexualii?

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 08:10
4303 citiri
Cine sunt asexualii?
Foto: Femina

Nu sunt interesati sa faca sex si nici nu vor sa ascunda acest lucru. Dar cine sunt aceste persoane care, desi sunt capabile sa intretina o relatie de iubire, nu vor sa o finalizeze printr-un act sexual, intr-o epoca in care acesta a devenit un produs de hiperconsum?

Despre asa-zisa anorexie a dorintei sexuale, romantism, teama de privirea societatii, ca si despre grupari "identitare", portalul Femina va ofera cateva informatii.

"Anorexia" dorintei

Asexualitatea exista de la inceputul vietii. Statisticile au aratat mereu ca 10 % din populatia globului nu cunoaste dorinta sexuala. Dar nu se prea mai vorbeste despre ea. In prezent, aproximativ 1 % dintre persoane sustin cu tarie asexualitatea si revendica fenomenul ca o orientare sexuala asemenea celorlalte forme de sexualitate.

Cu toate acestea, minoritarii asexuali nu sunt persoane carora sexul le repugna, doar ca ei dovedesc o indiferenta totala fata de actul sexual de orice gen. Asa sunt ei si niciun specialist nu poate oferi vreo explicatie. Este ca un fel de anorexie a dorintei sau o tulburare de apetit sexual.

Romantici inainte de toate

Uneori, asexualii pot resimti placere. Insa, e dificil sa fie blocati in ceea ce priveste sexul, cand traiesc cu o persoana iubita care gandeste altfel decat ei. Dar, in general, doar sentimentul le este suficient.

De altfel, multi dintre ei cred in marea dragoste. Ei traiesc o forma de legatura amoroasa, in care predomina placerea psihica si afectiva, o relatie in care saruturile si imbratisarile pot surveni, dar in care impreunarea nu are loc.

Asemenea situatie poate totusi evolua si varia pe firul intalnirilor, deoarece asexualii nu sunt nici frigizi, nici impotenti. Starea lor se deosebeste total de cea a abstinentilor sexuali ce simt atractie dar care, din motive personale, o reprima.

Teama de privirea societatii

Asexualii nu sufera din cauza starii lor si nu simt nicio lipsa. Exceptand, desigur, cazul in care partenera lor nu mai suporta sau daca ei se simt respinsi de societate. Deoarece, se plang adesea ca sunt priviti cu neincredere.

Intr-adevar, cand ies din umbra, se pot trezi intr-o lume unde sexualitatea ocupa un loc preponderent si in care implinirea sexuala este considerata ca parte integranta a igienii vietii, indispensabila starii de sanatate.

Grupuri "identitare"

Asa se explica existenta asociatiilor, cum ar fi AVA (Asociatia pentru vizibilitatea asexuala), pentru a avansa in ideea ca exista persoane pentru care dragostea nu rimeaza cu sexul.

Creandu-se astfel o imagine noua identitara, membrii lor revendica dreptul la absenta dorintei pentru actul sexual, ceea ce nu exclude intalnirea amoroasa.

In virtutea dictonului "Cine se aseamana se aduna", aceasta va fi cu atat mai putin complicata cu cat barbatul si femeia vor merge pe un teren comun si vor impartasi alegerea, in mod constient si asumat, sa traiasca fara sexualitate.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#asexuali probleme, #asexuali sanatate , #stiri sex
Comentarii