Cine mai are nevoie de barbati? 40% dintre femei au orgasm la sala de sport

Marti, 20 Martie 2012, ora 18:36 7307 citiri

Femeile se pot descurca si in absenta unui barbat in ceea ce priveste placerea sexuala, arata un studiu recent. O cercetare realizata recent la Universitatea Indiana a aratat ca un coplesitor 40% dintre femei a avut orgasm de cel putin 11 ori in viata la sala.

Placerea, chiar de natura sexuala, indusa de exercitiile fizice a fost semnalata inca din 1953 de o echipa de cercetatori condusa de Alfred Kinsey. La acea vreme, omul de stiinta ajungea la concluzia ca 5% dintre femei au avut orgasm dupa ce au facut exercitii fizice, in urma sondajelor facute, informeaza LiveScience.

Studiul a fost reluat recent de Debby Herbenick, din cadrul Universitatii Indiana, iar procentul s-a dovedit a fi cu mult mai mare acum: 40%.

In ciuda frecventei cu care presa trateaza acest subiect, nu existau prea multe date stiintifice legate de orgasmul obtinut pe aceasta cale. Studiul de fata a presupus chestionarea online a unui esantion generos. Dintre femeile care au raspuns intrebarilor, 124 au recunoscut ca au avut parte de orgasm la sala de sport, iar 246 ca au simtit placere cu tenta sexuala de pe urma acelorasi exercitii.

Femeile care au raspuns la intrebari au intre 18 - 63 de ani, varsta medie fiind de 30. In plus, sunt intr-o relatie si sunt heterosexuale.

40% dintre subiecte au admins ca au simtit placere sau orgasm in urma exercitiilor fizice facute la sala in cel putin 11 ocazii. Cele mai multe dintre femeile care au avut orgasm in acest fel au declarat ca nu s-au gandit la cineva si nu au avut niciun fel de fantezii in acest timp.

Ce exercitii au facut norocoasele? 45% dintre femei si-au amintit ca prima astfel de experienta placuta a fost dupa exercitiile abdominale, 19% au spus ca dupa exercitiile pe bicicleta/spinning, 9,3% au simtit placere dupa ce s-au catarat pe franghii. 7% dintre subiecte au avut orgasm dupa ce au ridicat greutati, acelasi procent dupa ce a facut yoga, a inotat sau facut aerobic. De departe, insa, cele mai bune exercitii par cele pentru abdomen.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News