Ce spun cifrele despre sex

Duminica, 21 August 2011, ora 23:18
6559 citiri
Ce spun cifrele despre sex

Cifrele, prin stilul lor lapidar si precis, au darul de a puncta ceea ce multi stiu, altii banuiesc, iar unii habar n-au. Sexul nu face exceptie. Chiar si in problemele deja cunoscute, cifrele au darul de a ne arata proportiile fenomenului si a ne linisti, sau alarma, dupa caz.

50% din barbati si femei sunt infectati cu HPV

HPV, sau "human papiloma virus" (nu confundati cu HIV!) este cel mai raspandit virus cu transmisie sexuala si afecteaza jumatate din persoanele active sexual, noteaza Factroom.

Exista 100 tipuri de HPV, majoritatea inofensive, care nu deranjeaza altfel, decat prin formarea de negi. Pericolul este ca, rareori, sa prezinte risc de cancer.

Boala trece de la sine, in circa doi ani. Cine a ajuns inactiv sexual, acela se poate bucura ca nimic nu-i mai afecteaza sanatatea, bineinteles, afara de cazul cand fumeaza.

Partenerele barbatilor sunt mai numeroase decat partenerii femeilor

La sondajul facut pe un esantion de barbati cuprinsi intre 29 si 50 ani si unul de femei, cam la aceleasi varste, barbatii au declarat ca au avut, in medie, 7 partenere, iar femeile, tot in medie, 3 parteneri. In medie pare sa fie corect, chiar daca unele raspunsuri pot sa nu fie tocmai sincere.

Tinerii prefera o relatie trecatoare si nu una stabila

Daca, pana la mijlocul secolului trecut, 90% din tineri isi doreau o relatie stabila, pecetluita cu casatoria, astazi marea majoritate se exprima pentru o "relatie libera".

In plus, numai 22% declara ca se multimesc cu relatii sexuale normale, in timp ce 8% nu simt nevoia de altceva, decat de mangaieri si companie. Cel putin, asa declara.

Femeile ajung mai rar la orgasm

Problema este veche. Specialistii au stabilit demult ca femeile ajung la orgasm in proportie de 29%, iar barbatii peste 75%. Cauzele: la femei, lipsa de experienta, iar la barbati, prea multa experienta.

Cuplurile casatorite nu dorm totdeauna in acelasi pat

Tot sondajele arata ca 12% din cuplurile casatorite dorm in paturi separate. Majoritatea sunt proprietari de vile sau apartamente de lux si isi pot permite doua dormitoare. Sa fie asta cauza?

In secolul al XIX-lea, peste 90% din cupluri dormeau separat, iar in secolul al XX-lea procentul scazuse la sub 5%.

Fetele incep viata sexuala mai tarziu decat baietii

Contrar convingerilor mediilor sociale, sondajele exectuate de specialisti demonstreaza ca baietii de azi incep viata sexuala, in medie, la 16,9 ani, iar fetele la 17,4 ani. Sunt multe explicatii.

Adesea, fetele asteapta sa fie mai intai "curtate". Altele se gandesc cu teama "cum va fi", sau n-au primit inca raspuns la intrebarea "nu doare?". In sfarsit, multi baieti asteapta ocazia sa faca "safteaua" cu o persoana experimentata, ca sa le arate "ce si cum".

Disfunctia erectila la barbati este mai frecventa decat cred ei

Aproximativ 5% din barbatii ajunsi la 40 de ani sufera de disfunctii erectile. La 55 de ani cifra creste la 15%, iar la 65 de ani, 25%. Dupa aceasta varsta, procentul creste dramatic si definitiv, dar numai in medie.

Dimensiunea organului barbatesc

Anatomistii au stabilit ca lungimea unui penis in erectie se incadreaza intre limitele 12,5 - 17,8 cm. Tot ce depaseste aceasta limita este o exceptie. Tot ce se situeaza sub aceasta limita, este de asemenea exceptie, dar in alt fel.

Oricum, sexologii sunt in unanimiate de acord ca nu exista nicio legatura intre lungimea organului si placerea actului sexual, al ambilor parteneri. Adica, nu lungimea conteaza. Calitatea.

Cati copii poate avea un barbat?

Barbatii n-au o limita. Istoria consemneaza, totusi, cazul unui pasa din Maroc, care, in anul 1721, avea 700 de fii si 342 de fiice.

Fireste, nici numarul sotiilor nu era neglijabil, dar nici nu garanteaza cineva ca, la atata armata de sotii, nu mai calcau unele si pe alaturi.

Dar o femeie?

Femeia, daca nu naste gemeni, este limitata cam la un copil pe an, iar numarul depinde de durata fertilitatii sale.

Si aici exista un caz iesit din comun. In secolul al XVII-lea, o rusoaica al carui nume nu se cunoaste, dar se stie ca era sotia unuia, Fiodor Vasiliev, a reusit sa nasca 69 copii, din 27 sarcini. Din acestia, 16 erau gemeni perechi, 7 gemeni tripleti si 4 gemeni patrupeti.

La data respectiva, niciun medic n-a putut explica daca meritul era al femeii sau al barbatului. Nici astazi nu stiu daca ar putea sa explice, dar noroc ca nu e cazul.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#sex cifre, #numerologie sex, #statistici sex , #stiri sex