Ce se intampla in creierul unei femei atunci cand are orgasm

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 19:49 9788 citiri
owningpink

O echipa de cercetatori americani a descifrat exact ce se intampla in creierul unei femei atunci cand are orgasm.

Analizand mai multe scanari, cercetatorii din cadrul Universitatii Rutgers, New Jersey, si-au dat seama intai ca excitatia sexuala amorteste sistemul nervos atat de mult incat femeia nu mai simte la fel de multa durere (in cazul in care are anumite dureri), ci doar placere.

In plus, ei au descoperit ca orgasmul activeaza pana la 30 de zone diferite din creier, printre care se numara cele responsabile cu emotia, atingerea, bucuria, satisfactia, memoria, dupa cum arata Daily Mail.

Conform cercetarilor, cu aproximativ doua minute inainte de orgasm s-au activat centrii responsabili cu recompensa, care devin activi de obicei atunci cand organismul primeste hrana. Imediat cum orgasmul a fost atins au fost activate alte zone din creier, cum ar fi cele legate de emotie, ultima zona implicata fiind hipotalamusul, care este responsabil cu temperatura, foamea, setea, oboseala.

Studiul a mai aratat ca femeile au orgasme mai lungi si pot avea mai multe intr-un timp scurt. Orgasmul unei femei dureaza, in medie, 10-15 secunde, in timp ce despre al unui barbat se crede ca dureaza doar sase secunde.

Din pacate, abia in ultimele decenii oamenii au inceput sa accepte ca si femeile se bucura de activitatea sexuala. Pana in 1960 multi oameni de stiinta si cercetatori refuzau sa creada ca femeile pot avea orgasm.

In viitor, pe baza descoperirilor recente, cercetatorii spera sa isi dea seama ce functioneaza gresit in cazul femeilor cu disfunctii sexuale. De asemenea, ei intentioneaza sa faca scanari similiare si in ceea ce priveste creierul barbatilor si sa descifreze care sunt zonele asupra carora are efect orgasmul, pentru a compara cu ce se intampla in cazul femeilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News