Ce este acela un orgasm cerebral si cum il poti obtine

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 18:25 9776 citiri

Orgasmul in creier, cunoscut si sub numele stiintific de Raspuns Senzorial Meridian Autonom, a ajuns in atentia cercetatorilor care vor sa inteleaga mai bine acest fenomen.

In ciuda poreclei sale de orgasm, aceasta stimulare a fost descrisa de cei mai multi subiecti drept o stare de entuziasm si exaltare mai mult decat una de ordin strict sexual, scrie Medical Daily.

O soapta, o atingere, o melodie, un sunet, poate chiar o emisiune sau o anume activitate zilnica poate aduce acest orgasm cerebral care a fost descris drept o stare de liniste si confort, pe varful unui sentiment euforic.

"Am fost pentru prima oara constient de aceasta stare pe vremea cand eram copil. Profesoara mea de istorie avea un anume fel de a vorbi. Rostea consoanele intr-un fel aparte, vocea sa era linistitoare. De multe ori, aceasta stare ma facea sa plec cu gandul departe. In consecinta, nu am reusit sa invat prea multa istorie", a povestit scriitorul Nicholas Tufnell, intr-un articol despre Raspunsul Senzorial Meridian Autonom, din Huffington Post.

Institutul pentru studierea Raspunsului Senzorial Meridian Autonom, fondat de cercetatoarea Jennifer Allen, se ocupa cu explorarea starilor senzoriale.

Una dintre teoriile care incearca sa explice orgasmul cerebral este ca acest raspuns al creierului la diferiti stimulti este, de fapt, o reminiscenta a ritualelor de socializare a primatelor. Se pare ca acesti stimuli sunt diferiti pentru fiecare in parte intrucat isi au originea in experintele particulare ale fiecarui om. De aceea, unii ar prefera, de exemplu, o atingere usoara a pielii, in timp ce altii ar prefera o anume melodie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
MosGerila
rank 5
Numai Antonescu, (limita poate chiar si Ponta) pot spune ce este un