Ce boli sau afectiuni netratate la timp pot afecta viata sexuala a femeilor

Duminica, 04 Aprilie 2021, ora 08:34
7126 citiri
Ce boli sau afectiuni netratate la timp pot afecta viata sexuala a femeilor
Stresul poate fi o cauza a reducerii libidoului

Viata sexuala este o parte importanta intr-un cuplu.

Aceasta poate fi afectata insa de probleme de sanatate, care nu sunt tratate sau luate in seama corespunzator, mai ales in randul femeilor. Cele mai comune boli, care pot influenta negativ viata sexuala sunt:

Unele infectii

Un tip de infectie care afecteaza uterul, trompele uterine si ovarele este anexita (boala inflamatorie pelvina). Deoarece se manifesta prin dureri abdominale intense si prin dureri in timpul contactului sexual, ea se numara si ea printre bolile care afecteaza foarte mult viata sexuala. Daca nu este tratata corect, poate sa duca la infertilitate.

Tulburarile hormonale

Femeile aflate la premenopauza, menopauza sau in perioada de lauzie au de suferit din cauza unei scaderi a nivelului de testosteron, hormonul sexual masculin. Acest fapt este urmat de o reducere a libidoului. Din nefericire, secretia de testosteron scade, in cazul femeilor, dupa depasirea varstei de 20 de ani. Daca scaderea dorintei sexuala devine o problema care persista, se poate recurge la sfatul unui ginecolog, pentru a urma o terapie cu testosteron.

Afectiunile cardiace

Asociatia americana a cardiacilor a dat asigurari persoanelor cardiace si care au suferit de atac de cord ca sanatatea lor nu este pusa in pericol in timp ce intretin raporturi sexuale. Totusi, unele persoane cu boli de inima trebuie sa fie precaute, motiv pentru care este posibil sa apara senzatia de neimplinire pe plan sexual. Este cazul persoanelor supraponderale, deoarece, in timpul orgasmului, tensiunea creste periculos de mult.

Insomniile

Daca nu te odihnesti indeajuns de mult, nu numai ca risti sa iei in greutate, ceea ce reduce simtitor dorinta sexuala, dar vei deveni si lipsit de energie si vei capata o predispozitie la depresie.

Endometrioza, o alta posibila cauza

O alta afectiune care afecteaza viata sexuala a circa 15 la suta din femeile aflate la varsta reproducerii, endometrioza provoaca dureri in timpul raporturilor sexuale. Atunci cand celulele de pe peretii uterului se dezvolta anormal, migreaza in afara lui si provoaca dureri. Aceasta afectiune afecteaza nu numai viata sexuala, ci si fertilitatea, prin faptul ca stimuleaza corpul sa produca hormoni care afecteaza evolutia unei sarcini in perioada incipienta.

Si stresul poate fi de vina

Una dintre cauzele comune pentru diverse afectiuni, stresul este si el pe lista vinovatilor pentru problemele sexuale. Cand nivelul de cortizol, numit si hormon al stresului, creste, asa cum se intampla in situatiile tensionate, efectele se vad si in viata de cuplu.

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
#sex, #boli netratate, #afectiuni, #infuenta, #probleme , #stiri sex