Amnezica dupa o partida de sex

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 14:35 6217 citiri

O americanca a suferit un atac de amnezie imediat dupa o repriza de sex cu sotul ei.

Acesta si-a dat seama ca ceva este in neregula, sotia sa Alice, in varsta de 59 de ani, parand usor confuza. Tocmai de aceea a intrebat-o ce zi este. Nedumerita, aceasta nu a raspuns. La intrebarea cine este presedinte, Alice a raspuns ca Bill Clinton, moment in care sotul ei a pus mana pe telefon si a sunat la 911, relateaza CNN.

Desi stia cine este, femeia avea mari probleme in a-si aminti lucruri ce tineau de trecutul apropiat.

Odata ajunsa la spital, femeia a inceput sa intrebe, de cateva ori la rand, invariabil, pe acelasi ton si cu aceleasi inflexiuni, cum a ajuns acolo, ce facea inainte de a ajunge la spital etc, intrebari puse mereu in aceeasi ordine, la inceput la fiecare 10 minute, apoi la intervale de 30 de minute.

Incluziv in convorbirea cu rudele venite de urgenta la spital s-au strecurat mereu aceleasi bancuri spuse de femeie, la intervale egale de timp.

In cele din urma a primit si diagnosticul: amnezie. Din fericire, temporara. Astfel de situatii, desi rare, au loc in cazul persoanelor de peste 50 de ani, cel mai adesea in urma partidelor de sex si cand cel in cauza sufera de migrena.

Iar in cazul lui Alice, tot ce isi aminteste este ca seara de dinaintea internarii s-a dus la culcare cu o durere de cap, pe care nu a tratat-o in niciun fel. A doua zi, de dimineata, a facut sex cu sotul ei, dupa cum acesta a povestit medicilor.

Conform unui studiu publicat de The Lancet, in tipul sexului, dupa un orgasm, sau in timpul nasterii, se creeaza o presiune la nivelul vaselor de sange din creier, ce are ca rezultat neirigarea corespunzatoare a anumitor regiuni, astfel aparand amnezia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News