Afrodiziacele exotice, nadejdea celor carora le scad sperantele

Luni, 18 Februarie 2013, ora 18:12
4315 citiri
Afrodiziacele exotice, nadejdea celor carora le scad sperantele
Foto: Mixstuff

Afrodiziacele au preocupat omenirea din vremuri imemorabile, poate la fel de obsedant ca leacurile protectoare de boli si piatra filosofala, aducatoare de aur si de tinerete vesnica.

Nemuritor n-a devenit nimeni, dar daca este sa credem in marturiile transmise din gura in gura si din generatie in generatie, se pare ca unele afrodiziace si-au facut datoria, acolo unde omul nu reusea cu fortele proprii.

Spre deosebire de leacuri, ale caror retete s-au raspandit pe toate continentele, multe din afrodiziace au fost, si mai sunt inca, folosite in zone restranse, putine din ele reusind sa capete raspandirea de amploare a ceaiului de musetel, de tei sau de salcam - noteaza mixstuff, care ofera cateva exemple de afodiziace "regionale".

Supa din cap de piranha

Piranha este un peste pradator, cu o lungime de 14-26 cm, aflat din abundenta in apele dulci al Braziliei. Ferocitatea cu care isi apuca prada, cat si faptul ca se repede sa muste chiar si omul cu dintii sai ascutiti au creat legenda ca pestele este inzestrat cu puteri magice.

Iar cea mai cautata dintre puterile lui este stimularea potentei, de care privilegiaza orice barbat daca bea o supa facuta din capete de piranha intregi, inclusiv dintii - sustine acelasi portal. Orice familie care se respecta are oala cu supa la indemana.

Soparla skink

Pliniu cel Batran spunea ca barbatul care manca labele acestei soparle capata puteri sexuale nebanuite, indiferent de varsta sa.

Soparla nu este si n-a fost folosita in mod curent ca aliment, totusi este digerabila si, chiar in cazul cand n-ar ajuta scopului propus, nu dauneaza.

Fructul durian

Acest fruct este raspandit in tot sud-estul Asiei, dar mai ales in insula Java, locul de provenienta. Are forma ovala, un invelis acoperit cu tepi, lungimea de 40 cm si greutatea de 5 kg.

Dar nu dimensiunea si nu tepii l-au facut cunoscut in lume; a devenit faimos pentru izul sau neplacut, care aminteste de produsele aflate in descompunere, dar si de mirosul de usturoi.

Totusi, asiaticii trec peste acest inconvenient si isi fac dulciuri cu miros de usturoi si putregai. Mirosul este atat de neplacut incat in unele state asiatice s-a interzis consumarea fructului in locuri publice si in mijloacele de transport.

Supa barbatilor

In Jamaica, barbatii care au probleme cu potenta consuma inaintea sedintei de sex o supa din carne de capra si din radacinile unor ierburi traditionale. Bineinteles, supa o prepara femeia si s-ar putea ca aceasta initiativa a ei sa aiba asupra partenerului un efect psiholgic mai puternic chiar decat carnea de capra si miraculoasele radacini.

Urina de babuin

Iata si un afrodiziac pentru femei. In localitatea Bulawayo din Zimbabwe se prepara un produs traditional prin infuzia unor ierburi in urina de babuin. Solutia obtinuta se aplica in zonele erogene al femeii, ceea ce, conform traditiei, stimuleaza libidoul ambilor parteneri.

Iarba tapului

Planta, numita si Epimedium sagittatum, usor de identificat dupa floarea ei galbena, bordurata in rosu, se utilizeaza pe scara larga in medicina naturista chineza. Este prescrisa in caz de hipertensiune arteriala, oboseala si, mai ales, pentru proprietatile sale afrodiziace.

Legenda spune ca aceasta din urma caracteristica a fost descoperita de un cioban chinez, care a observat ca berbecii, atunci cand consumau respectiva planta, deveneau mai dispusi sa intre in relatie cu oile, iar acestea se dovedeau a fi mai fecunde.

Nu este o simpla legenda. Cercetari de laborator au confirmat ca planta contine o substanta activa, icariin, care stimuleraza nivelul de oxid nitric. Acesta actioneaza asupra musculaturii, inclusiv asupra penisului. Experiente facute pe sobolani au demonstat ca substanta, administrata direct in penis, mareste tensiunea arteriala in respectiva zona.

Sparanghel

Proprietatile afrodiziace ale acestei legume sunt mai putin cunoscute in Romania, dar in Franta exista o veche traditie in ceea ce priveste folosirea ei. In secolul XIX devenise o moda ca, la mesele de nunta, sa i serveasca mirelui o portie zdravana de sparanghel, pentru ca noaptea nuntii sa fie mai fructuoasa.

Maca peruana

In Peru, ierburile maca erau folosite ca afrodiziac inca de pe timpul incasilor. Peruanii stiu din mosi stramosi ca pulberea fabricata din radacina acestei plante creste libidoul si atenueaza disfunctia sexuala, mai ales la cei inaintati in varsta, daca totusi mai au pofta de viata.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#afrodiziace exotice, #alimente afrodiziace, #afrodiziace naturale , #afrodisiace