Afrodiziacele: Adevar si mit despre stimulentele sexuale

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 08:41
5699 citiri
Afrodiziacele: Adevar si mit despre stimulentele sexuale
Foto: csid.ro

Afrodiziacele sunt inconjurate de multe mituri si exagerari, insa unele informatii privitoare la stimulentele sexuale se dovedesc adevarate.

Paola Sandorini, experta in domeniu si autoare a unui studiu despre afrodiziace, este fascinata de acest subiect. Conform ABC News, creierul este influentat de substanta denumita serotonina, ea stimuland regiunea cerebrala care creste dorinta sexuala.

Secretia intestinelor de balena

Sandorinni mentioneaza in studiul ei multe informatii despre afrodiziace. Pe langa binecunoscuta ciocolata neagra, ea scrie si despre excrementele unei specii de balena. O substanta denumita "ambrien" este produsa de intestinele balenelor. Substanta era folosita in medicina populara araba pentru a trata durerile de cap, dar si pentru a stimula performantele sexuale.

In plus, substanta secretata de intestinele de balena creste nivelul hormonilor pituitari din corpul uman, precum si cel de testosteron. Acesti hormoni stimuleaza sinteza de dopamina, subtanta chimica asociata cu placerea.

Mituri afrodiziace

Sandorini nu este de acord cu calitatile care sunt atribuite stridiilor si fructului exotic avocado.

Ea spune ca e posibil ca acestea sa stimuleze dorinta sexuala, insa doar anumiti comercianti au vehiculat aceste informatii pentru a-si creste vanzarile de astfel de produse.

Pe de alta parte, Pepper Schwarz, profesor de sociologie la Universitatea din Washington, nu este nici ea de acord cu teoria feromonilor pe care corpul uman i-ar emite. Aceasta spune ca oamenii nu sunt asemenea lupilor, care isi simt mirosul de la kilometri departare, atunci cand vine timpul imperecherii.

Ea afirma ca sampania poate fi un bun afrodiziac, caci alcoolul din aceasta bautura este absorbit rapid in sange, persoana care o consuma relaxandu-se imediat.

Ce trebuie evitat

Schwarz mai avertizeaza ca doi dintre cei mai mari inamici ai dorintei sexuale sunt starea de satietate si oboseala.

Ciocolata neagra si stridiile nu trebuie consumate in cantitati mari pentru a obtine cu orice pret dorinta sexuala. Pretul lor destul de mare poate functiona ca stimulent psihologic al acestei dorinte, adica efect placebo, afirma ea.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#alimente afrodiziace, #ciocolata neagra stridii afrodisiac, #mituri afrodisiace , #afrodisiace