A fost descifrat unul dintre secretele orgasmului feminin

Colaborator: Iulian Dumitrescu
Duminica, 19 Iunie 2011, ora 22:17 5760 citiri
actualno

O echipa de cercetatori olandezi a descifrat unul dintre secretele orgasmului feminin, stabilind ca acest moment conduce la o modificare in creier.

Descoperirea poate fi utila specialistilor in incercarea acestora de a gasi noi metode terapeutice pentru femeile care nu pot simti placerea in timpul actului sexual.

Analizand datele primite in urma scanarii creierelor, operatiune facuta in timpul in care subiectii participanti la studiu au experimentat un orgasm, oamenii de stiinta de la Univesitatea din Groningen au stabilit ca, in acest moment, o parte a creierului, cunoscuta ca si cortexul orbitofrontal(OFC), este exclusa din proces, scrie New Scientist.

Expertii explica ca aceasta parte a creierului poate fi responsabila pentru "controlul sexual". Ei nu cred, in schimb, ca orgasmul exclude in totalitate constiinta, ci mai degraba o schimba.

Cand oamenii vorbesc despre satisfactia sexuala, de cele mai multe ori ei implica in proces "pierderea controlului". Expertii adauga ca nu este clar daca aceasta stare schimbata este indispensabila pentru a fi atins un punct maxim al placerii, sau este un fel de efect secundar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News