60 de ani de cercetari si nici urma de punctul G

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 10:31 3366 citiri

Dupa circa 100 de studii realizate in ultimii 60 de ani, oamenii de stiinta cred ca a venit momentul sa anunte concluzia in legatura cu existenta punctului G. Potrivit acestora, nu exista nicio dovada care sa conduca la concluzia ca aceasta zona a placerii supreme feminine exista in realitate.

Dr Amichai Kilchevsky, urolog din Connecticut da vina pe pornografie, reviste si terapeuti in sex pentru promovarea ideii ca acest punct ar exista, relateaza Daily Mail. Potrivit acestuia concluzia este una care va linisti cuplurile care cauta cu disperare acest punct.

Rezultatele analizei sale sunt aceleasi cu cele ale Colegiului King's din Londra, care a luat la intrebari 1.800 de femei in cadrul unuia dintre cele mai mari studii pe aceasta tema.

O alta cercetare realizata in 2008 cu ajutorul ultrasunetelor a concluzionat ca femeile care aveau orgasm aveau si un tesut mai subtire in zona unde se presupune ca ar exista acest punct.

Insa multe alte studii, realizate cu ajutorul aparaturii de ultima generatie, nu au adus dovezi concludente in sprijinul existentei acestui punct, se mentioneaza intr-un raport publicat recent in Journal of Sexual Medicine.

In cadrul unei cercetari s-a descoperit, de exemplu, ca in zona unde se banuieste ca ar exista acest punct erau mai multe terminatii nervoase. In cadrul altor cercetari, insa, rezultatele au fost opuse.

Denumirea de punctul G a aparut in onoarea ginecologului german Ernst Grafenberg, cel care a descoperit aceasta zona erogena in anii '50.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News