12 obiceiuri care dauneaza sanilor

Marti, 27 Mai 2014, ora 11:17
13165 citiri
12 obiceiuri care dauneaza sanilor
Foto: MSN

Sanii joaca un rol important in reprezentarea feminitatii. De la pubertate, cand domnisoarele isi urmaresc cu teama dezvoltarea lor si pana la menopauza, cand forma si volumul evolueaza, acestia au o valoare simbolica si emotionala foarte puternica.

De aceea, orice femeie isi doreste sa aiba sani frumosi, insa anumite gesturi pe care le face sau nu, zilnic, conduc spre deformarea si inmuierea lor, fara ca sa fie cu adevarat constienta de acest lucru.

Pentru ca toate femeile sa poata avea un piept frumos, cu putin efort, portalul MSN aduce in atentie 12 obiceiuri de care sa tina seama.

Purtati un sutien nepotrivit

Sa stiti ca alegera unui sutien cu bretele este o arta. Acesta trebuie sa fie nici prea stramt, nici prea ajustat, nici prea larg, nici sufocant. De aceea, mergeti intr-un magazin specializat, unde veti putea primi si sfaturile necesare.

De asemenea, foarte important este ca intotdeauna sa probati sutienele, inainte de a le cumpara. In functie de marca si model, s-ar putea sa nu aveti aceleasi dimensiuni in privinta cupelor sutienului ales.

Purtati sutiene vechi

Daca va confruntati cu schimbari de greutate, atunci e bine sa va reinnoiti garderoba cu lenjerie intima. Sutienele se deterioreaza repede, mai ales daca nu aveti grija de acestea. Nu purtati un sutien prea stramt, doar pentru ca este prea frumos.

Nu obisnuiti sa hidratati niciodata sanii

Pielea bustului, ca si a fetei, trebuie sa-si pastreze elasticitatea. Folositi zilnic sau aproape zilnic putina crema. Va va ajuta sa aveti o piele frumoasa si neteda. In general, produsul de hidratare e recomandat, dupa ce ati facut dus, ca un ritual care da roade.

Nu obisnuiti sa faceti autoexaminarea sanilor

In dus, puteti practica automasajul. Faceti-l cu blandete pe sani, pana sub brat, pentru a identifica posibili noduli sau puncte sensibile. Totodata, este important sa realizati acest fel de examinare in aceeasi perioada a lunii. De exemplu, daca sunteti in timpul ciclului menstrual, sanii sunt mai sensibili sau isi schimba putin din "textura".

Nu efectuati control medical

Incepand de la 30 de ani, trebuie sa-i solicitati medicului examinarea sanilor. Poate nu e cazul de o mamografie, dar simpla palpare a unui specialist ar putea sa va asigure asupra sanatatii lor. Totusi, daca au existat antecedente in familie, atunci, impreuna cu medicul, veti hotari ca e momentul unei prime mamografii.

Radeti parul de pe mameloane

E posibil sa va para inestetic parul de pe mameloane. Daca gasiti ca e mai simplu sa-l radeti decat sa-l smulgeti, sa stiti ca exista riscul de a taia sau zgaria pielea delicata a mamelonului, deschizand astfel usa infectiilor. Recomandabila este metoda smulgerii parului cu o penseta de sprancene, desi e mai dureroasa.

Nu protejati sanii de soare

Uneori, una dintre zonele cele mai uitate ale corpului cand vine vorba de expunerea la soare este pieptul. Purtati decoltee mari, facand pielea vulnerabila la soare. Ca atare, obisnuiti-va sa folositi crema solara pentru sani.

Consumati prea mult alcool

Ca si tigara, alcoolul poate sa cauzeze cancerul de san. Este indicat pentru sanatatea lor sa consumati cu moderatie alcool.

Faceti sport fara sutien adecvat

Cand faceti sport, sanii sunt foarte solicitati, mai ales daca sunt voluminosi sau daca sariti mult in timpul exercitiilor. Investiti intr-un sutien bun, potrivit activitatii fizice alese. Cel mai bine este sa mergeti intr-un magazin cu articole sportive.

In plus, daca sanii "sar" prea mult, veti simti dureri care va vor determina sa abandonati activitatea fizica. Puteti alege o bustiera de sport ce ofera sustinere fara sa va chinuie.

Ba pierdeti, ba luati in greutate

Ati pierdut cateva kilograme, apoi v-ati ingrasat. Desigur, aspectul sanilor, indeosebi elasticitatea pielii au de suferit. De aceea, aveti grija sa va mentineti greutatea normala.

Postura are de asemenea influenta asupra sanilor. Redresati-o, tragand umerii inapoi, pastrati spatele drept, cu partea de sus a bustului degajata. Veti respira mai bine si va fi un castig pentru sani.

Alimente pentru sanatatea sanilor

Purtati noaptea sutien

Este inutil si poate sa va jeneze in timpul somnul. Pentru perioada de zi, e bine sa aveti mai multe modele. La intoarcerea de la serviciu, puneti-va un sutien mai confortabil.

Nu obisnuiti sa practicati exfolierea

Exfoliera pielii delicate a sanilor se face cu un produs destul de bland, nu abraziv, pentru a se produce o respiratie mai buna a ei. Un dus si un jet de apa rece asigura revigorarea sanilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#obiceiuri daunatoare sani, #viata sanatoasa sani, #ingrijire sani, #sfaturi ingrijire sani , #sani