Shhaideh: Iohannis mi-a lasat impresia ca ma va nominaliza, am discutat si despre ceremonia de investitura

Joi, 29 Decembrie 2016, ora 22:53
12123 citiri
Shhaideh: Iohannis mi-a lasat impresia ca ma va nominaliza, am discutat si despre ceremonia de investitura
Foto: Administratia Prezidentiala

Sevil Shhaideh, prima propunere a PSD pentru functia de premier, a sustinut, joi, ca in discutiile cu presedintele Klaus Iohannis seful statului a lasat impresia ca va fi nominalizata, discutand inclusiv despre cum va fi organizata ceremonia de investitura.

Shhaideh a precizat ca nu a aflat de la presedinte motivele respingerii.

"Discutia a fost foarte, poate eu nu ma pricep si nu stiu tonul conversatiilor la telefon, dar din ce am inteles eu, o discutie normala, naturala, chiar cum va fi ceremonia de investire a Guvernului, adica eu personal, poate nu ma pricep sa sesizez tonuri in conversatie, nu am inteles ca ar fi o problema, ar fi vorba de un refuz", a spus ea, la Romania Tv.

Shhaideh a adaugat ca a discutat cu Iohannis despre bugetul pe 2017, despre echipa guvernamentala si despre deficit. Intrebata daca a aflat motivele refuzului, ea a negat.

"Astea sunt instrumentele dansului, cum explica. Eu, personal, in schimb ma asteptam macar, asa cum am vorbit la telefon si mi-a zis sa ma pregatesc si am stat 5 zile si am lucrat incontinuu, ma asteptam macar atat sa-mi zica, macar inainte, sa ma cheme, din politete macar", a spus Sevil Shhaideh.

Social-democrata a mai afirmat ca "refuza sa creada" ca problemele invocate privind sotul ei si legaturile cu regimul de la Damasc au sens si ca ar fi adevarate.

Shhaideh a spus ca in discutia cu ea, Klaus Iohannis nu a invocat eventuale vulnerabilitati de securitate cu privire la nominalizare.

"Eu nu pot sa cred, si nici nu cred. Suntem o familie unita, impreuna de foarte multi ani, ne-au cunoscut foarte multe persoane. Am fost in atatea institutii publice, ne-au verificat. Eu asa zic, ca s-au facut verificari cu temeinicie. Refuz sa cred ca toata aceasta discutie in jurul sotului meu are vreun sens sau ca are vreun procent de adevar", a spus ea.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu accepta propunerea PSD si ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie premier. Seful statului nu a prezentat motivele pentru care refuza nominalizarea lui Shhaideh.

El a spus ca asteapta o alta propunere, in ciuda faptului ca liderul PSD Liviu Dragnea anuntase deja ca nu va merge cu alt nume in afata de Sevil Shhaideh la Cotroceni.

Dragnea s-a razgandit insa si miercuri a anuntat ca Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Ponta si presedinte al CJ Timis, este cea de a doua propunere pentru functia de premier pe care o face coalitia majoritara PSD-ALDE.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Sevil Shhaideh premier, #Sevil Shhaideh Klaus Iohannis , #Klaus Iohannis
Comentarii