Mitropolitul Clujului, despre Sevil Shhaideh: As fi dorit un premier roman si ortodox, ca Dincu

Joi, 22 Decembrie 2016, ora 15:33
9359 citiri
Mitropolitul Clujului, despre Sevil Shhaideh: As fi dorit un premier roman si ortodox, ca Dincu
Foto: Ziare.com

Mitropolitul Vadului, Feleacului si Clujului, Andrei Andreicut, a declarat, joi, in legatura cu propunerea lui Sevil Shhaideh pentru functia de prim-ministru, ca ar fi preferat un "premier roman si ortodox", explicand ca actualul vicepremier Vasile Dincu corespunde tuturor criteriilor.

IPS Andrei Andreicut a facut declaratia joi, intr-o conferinta de presa la Cluj, dupa ce liderul PSD a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru functia de premier.

"Daca e sa-mi cereti parerea mea personala, v-o spun si pe aceasta. Inca n-o stim pe doamna care va fi prim-ministru, probabil ca e o femeie buna, o femeie priceputa la administratie. Insa, subiectiv, eu as fi dorit sa fie nominalizat un premier pe care il cunosteam si care era... Se stie de la sine, mitropolit ortodox fiind, as fi dorit un premier roman si ortodox.

Adica, pe cine, ma veti intreba. Pe domnul Vasile Sebastian Dincu, pentru ca corespundea din toate punctele de vedere la criteriile pe care le avea in minte dl Dragnea. Sigur, ca el a avut un rol deosebit in castigarea alegerilor, ii respectam personalitatea, dar facea mai bine daca il numea de pilda pe dl Dincu", a spus Andrei Andreicut, dupa ce jurnalistii l-au intrebat cum comenteaza propunerea de premier.

Numele lui Vasile Dincu a fost mentionat in presa drept posibila propunere a PSD pentru functia de prim-ministru, insa acesta figureaza si pe lista cu posibilii ministri, la bursa zvonurilor, urmand a pastra Ministerul Dezvoltarii.

Sevil Shhaideh este propunerea facuta miercuri de PSD-ALDE pentru functia de premier, la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Sevil Shhaideh, care ar putea deveni prima femeie prim-ministru din istoria Romaniei, are 52 de ani, este de religie musulmana, este absolventa de ASE, iar timp de aproape 20 de ani a lucrat in Consiliul Judetean Constanta, institutie condusa, din 2004 si pana in vara acestui an, de Nicusor Constantinescu. In ultima declaratie de avere, ea a mentionat un apartament in Constanta, precum si mai multe proprietati din Siria ale sotului ei, Shhaideh Akram.

Presedintele Klaus Iohannis a spus insa ca va anuntat dupa Craciun numele premierului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mitropolitul Clujului Dincu premier, #Andrei Andreicut Vasile Dincu premier, #mitropolit Cluj Sevil Shhaideh propunere premier , #premier