Iata-ne ajunsi si dupa Craciun: Iohannis reia demersurile pentru stabilirea viitorului premier

Luni, 26 Decembrie 2016, ora 15:18
6332 citiri
Iata-ne ajunsi si dupa Craciun: Iohannis reia demersurile pentru stabilirea viitorului premier
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis urmeaza sa se intalneasca saptamana aceasta cu Sevil Shhaideh, persoana propusa de catre PSD pentru postul de premier, iar in functie de raspunsul presedintelui, PSD va anunta sau nu membrii viitorului Cabinet.

Amanarea deciziei lui Iohannis a survenit in contextul in care au aparut speculatii privind legaturile sotului lui Shhaideh cu guvernul sirian.

"In zilele urmatoare voi avea discutii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc dupa Craciun", a spus presedintele Iohannis.

Potrivit unor surse politice, Iohannis a sunat-o pe Sevil Shhaideh si au stabilit sa se intalneasca dupa Craciun. Este probabil ca discutia sa vizeze si informatiile legate de Akram Shhaideh, sotul candidatei PSD, un cetatean sirian despre care presa a relatat ca este un sustinator al regimului presedintelui Bashar al-Assad.

De altfel, fostul presedinte Traian Basescu i-a mentionat lui Klaus Iohannis faptul ca Akram Shhaideh a lucrat 20 de ani in Ministerul Agriculturii din Siria.

Liviu Dragnea s-a aratat nemultumit de amanarea anuntului lui Iohannis, deoarece spera ca noul Executiv sa primeasca votul de investitura al Parlamentului inainte de Anul Nou. Un alt inconvenient pentru Dragnea este ca a trebuit sa opreasca, potrivit unor surse din PSD, discutiile legate de viitorii ministri.

Confruntat cu posibilitatea ca Shhaideh sa nu fie acceptata de presedinte, Dragnea a dat asigurari ca originea sotului lui Shhaideh nu poate fi invocata ca un argument serios pentru respingere. "Eu il cunosc bine pe sotul doamnei Shhaideh, este un om foarte serios, foarte bine pregatit, linistit", a spus Dragnea. Totodata, acesta a cerut serviciilor secrete sa spuna daca este sau nu o problema de securitate persoana lui Akram Shhaideh.

Mai mult, Dragnea a lasat clar sa se inteleaga ca nu este dispus sa faca o alta propunere, el precizand ca va sesiza Curtea Constitutionala in cazul unui refuz al presedintelui.

In replica, Traian Basescu a declarat luni ca presedintele Iohannis este obligat sa respinga aceasta propunere.

Dupa ce seful statului va face anuntul privind candidatul la postul de prim-ministru, acesta are la dispozitie 10 zile sa-si stabileasca echipa si sa vina in fata Parlamentului pentru votul de incredere.

Sevil Shhaideh, propusa de PSD-ALDE pentru functia de premier, are 52 de ani, este de religie musulmana, este absolventa de ASE, iar timp de aproape 20 de ani a lucrat in Consiliul Judetean Constanta, institutie condusa, din 2004 si pana in vara acestui an, de Nicusor Constantinescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Iohannis Sevil premier , #premier